התרת לשון קשורה בתינוקות
מצב מולד, בו המיתר המחבר בין הלשון לבין רצפת הפה, מגביל את התנועתיות התקינה של הלשון, עלול לגרום לבעיות יניקה ובהמשך בעיות בדיבור
שירות חדש במרפאת שירותי בריאות כללית בצפת – אבחון והתרת לשון קשורה בתינוקות. לשון קשורה, הינו מצב מולד בו המיתר המחבר בין הלשון לבין רצפת הפה, מגביל את התנועתיות התקינה של הלשון. לשון קשורה עלולה לגרום לבעיות יניקה אצל תינוקות מסוימים ובעיות בדיבור בהמשך.
טווח התופעה של לשון קשורה הוא רחב. ייתכן מצב בו יש קרום עדין ושקוף בצבע ורוד, אשר נמתח בין הלשון בחלקה התחתון, לבין רצפת הפה; מצב מסובך יותר, הוא זה בו הקרום עבה יותר, בצבע לבן, מחבר את הלשון לכל אורכה התחתון לרצפת הפה.
הטיפול הוא פשוט, קצר ובעיקרון אינו מסוכן. כבר בגיל מספר ימים ניתן לחתוך את הקרום באמצעות מספריים על ידי רופא. הפעולה אורכת שניות ספורות, ללא הרדמה, אינה כרוכה בדימום גדול, למעט טיפות בודדות, ובדרך כלל גם עוברת ללא כאב משמעותי.
אודיה הופמן, יועצת הנקה מוסמכת במרפאת כללית צפת: "הגיעה אלי אמא לייעוץ בנושא הנקה ושיתפה אותי על הקשיים שהיא חווה במהלך ההנקה. לאחר שיחה קצרה ובדיקה של האם והתינוק, חשדתי שלילד יש הגבלה בתנועת הלשון. מיד הפניתי אותה לייעוץ רופא אף אוזן גרון".
לאחר בדיקה מהירה, שביצע מומחה אף אוזן גרון, ד"ר לאוניד ליבשיץ, אובחן שלתינוק יש לשון קשורה. ד"ר לאוניד ליבשיץ (41), סיים לאחרונה ההתמחות באף אוזן גרון בילדים במרכז רפואי שניידר ושב למרפאת כללית בצפת. לדברי ד"ר ליבשיץ: "לאחרונה הרחבנו את השירות ואנו מבצעים התרת לשון קשורה בתינוקות. שחרור כירורגי של הלשון עשוי לעזור לתינוק לינוק בצורה תקינה ויעילה. השחרור הכירורגי של הלשון מתבצעת על ידי הרמה של הלשון וחיתוך סטרילי של המיתר".
ד"ר איציק מלכה, סגן המנהל הרפואי של כללית מחוז צפון: "אנו פועלים כל העת להרחיב את השירותים במרפאה בדגש על שיפור משמעותי בזמינות השירות וקיצור התורים".