הלב הפועם של כרמל
פרופ' אבינעם שירן, מומחה בעל שם בינלאומי למחלות לב ואב שכול, מונה למנהל המערך הקרדיולוגי של בית החולים כרמל
פרופ' אבינעם שירן מונה למנהל החדש של המערך הקרדיולוגי בבית החולים כרמל בחיפה. פרופ' שירן הקים את היחידה לאקוקרדיוגרפיה במרכז הרפואי כרמל, הוא פרופ' חבר קליני מטעם הפקולטה לרפואה בטכניון, ופרופ' אורח במרכז הרפואי של אוניברסיטת שיקגו באילינוי. פרופ' שירן הוא אביו של חלל צה"ל סמ"ר דניאל שירן ז"ל.
"החזון שלי הוא מערך קרדיולוגי מוביל בארץ ובעולם, רב תחומי, אנושי, חדשני, אקדמי, הנטוע בקהילה. מערך שיהיה נגיש ומסוגל להעניק טיפול מלא לכל מגוון חולי הלב". כך הציג השבוע את החזון שלו המנהל החדש של המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל של קופת חולים כללית, פרופ' אבינעם שירן.
פרופ' שירן הוא בוגר הפקולטה לרפואה בהדסה ירושלים, מומחה בקרדיולוגיה וברפואה פנימית. הוא סיים את "התמחות העל" שלו במרכז הרפואי וושינגטון בארה"ב בשנת 1998, בתחום האקו קרדיוגרפיה ואולטרסאונד תוך כלי.
עם סיום "התמחות העל" בוושינגטון חזר פרופ' שירן לבית החולים כרמל החיפה, והקים את יחידת האקו בכרמל אותה ניהל עד לאחרונה. היחידה מבצעת כ-7,000 בדיקות אקו בשנה ונחשבת לאחת המובילות מסוגה בארץ.
במסגרת תפקידו כמנהל המערך הקרדיולוגי בכרמל, פרופ' שירן יהיה אחראי על היחידה לטיפול נמרץ לב, יחידת הצנתורים, היחידה לאלקטרופיזיולוגיה, תחום הקרדיולוגיה הבלתי פולשנית הכולל את יחידת האקו,CT לב, מבחני מאמץ ומיפויי לב וכן מחלקת האשפוז הקרדיולוגי. פרופ' שירן יהיה אחראי על 40 מיטות אישפוז קרדיולוגיות בכרמל, ומדובר באחד ממערכי הלב הגדולים במדינה.
"יתרונה הגדול של המחלקה שלנו בכרמל הוא במקצועיות הרופאים שלנו", מסביר פרופ' שירן. "אצלנו בכרמל אנו עובדים בשיתוף פעולה והרמוניה מלאה. ישנם דיונים משותפים רבים לגבי החולים ואנו מגבים אחד את השני. כל יחידה משלימה את אחיותיה דבר ההופך את הטיפול שלנו בחולים לייחודי".
במערך הקרדיולוגי של כרמל מתאשפזים כ-3,000 מטופלים בשנה ומבוצעים כ-2,000 צנתורים, מחציתם טיפוליים. ברבים מהצנתורים מדובר בפעולות מורכבות ביותר. בשנת 2020, למרות הקשיים עקב מגיפת הקורונה, ביצעה המחלקה מספר שיא של 130 פעולות TAVI, פעולה בה משתילים הקרדיולוגים מסתם חדש בלבו של המטופל באמצעות צנתור מתקדם וללא צורך בניתוח.
כחלק מתוכנית העבודה לשנה הבאה מתכנן פרופ' שירן הקמת יחידת אי ספיקת לב חדשה, שעיקר משקלה יהיה בקהילה, והיא תאפשר טיפול מיטבי לחולי אי ספיקת לב בקהילה תוך צמצום הסבל הכרוך באשפוזים חוזרים של החולים בבתי החולים. פרופ' שירן: "חלק גדול מהקרדיולוגים הבכירים במערך הקרדיולוגי של כרמל עובדים גם בקהילה וחלק גדול מהקרדיולוגים בקהילה מגיעים לכרמל. יש כאן רצף טיפולי, כאשר המטופל הוא המרוויח בסופו של דבר".
בהנהלת בית החולים מתכננים בקרוב להחליף את חדר הצנתורים הישן והוותיק בחדר צנתורים חדיש ומתקדם בעלות של כמיליון וחצי דולר. בימים אלו יושב צוות מקצועי, בראשותו של פרופ' של שירן, ודן בבניית חדר צנתורים שלישי שיאפשר ביצוע במקביל של פעולות צנתור רבות יותר, כולל טיפול מתקדם בהפרעות קצב מורכבות ובמקביל פעולות צנתורים מבניים מורכבים במסתמי הלב השונים.
פרט להתמחותו במחלות הלב, פרופ' שירן יודע גם להגיע לליבם של אנשים באמצעות כתיבה מרגשת וסיפורים מיוחדים. עד היום כתב והוציא לאור שני ספרים. הראשון, "יש רופא במטוס" בהוצאת "עולם חדש", והשני, "התערבות פולשנית", בהוצאת "כרמל", רומן מתח פוליטי ורפואי. ביום הזיכרון האחרון פרסם פרופ' שירן סיפור קצר ב-"ידיעות אחרונות" וב-YNET בשם "היי סירי" (סירי היא העוזרת הדיגיטלית של חברת אפל), לזכר בנו, סמ"ר דניאל שירן ז"ל, שנפל במלחמת לבנון השנייה. בימים אלו מתוכננת הפקת סרט קצר על בסיס הסיפור בהפקת "ענני תקשורת".
"המטרה שלי היא שחולה המגיע למחלקה עם אירוע לבבי (לא מדובר באוטם חריף, חולים אלו מובאים ישירות לחדר הצנתורים) וזקוק לצנתור באשפוז יצונתר תוך 24 שעות", אומר פרופ' שירן. "המערך בכללותו עבר תקופה מאוד מאתגרת בשנה האחרונה, תקופה בה כחצי ממיטות המערך נלקחו לטובת מחלקת טיפול נמרץ קורונה, ולמרות זאת היתה התגייסות מרשימה של כל הצוות הרפואי שהפגין רעות ואחווה תוך שיתוף פעולה מירבי שאפשרו לכולנו גם להתגבר על המשבר וגם לצמוח ממנו, תוך כדי המשך פעילות אינטנסיבית וביצוע פעולות מורכבות רבות. כעת, כשהחיסון בפתח, המערך כולו מתחסן ונצא לדרך לחדשה".
להצטרפות לקבוצת הווצאפ MedNews – חדשות לב וכירורגיה >> לחצו כאן
להצטרפות לקבוצת הווצאפ MedNews – חדשות רפואה >> לחצו כאן