טכנולוגיה לייעול עבודת הסניטרים

צילום: ג'ני ירושלמי, איכילוב
צילום: ג'ני ירושלמי, איכילוב

בבית החולים איכילוב פותחה אפליקציה, שחוסכת זמן שינוע מטופלים, על ידי ניטור ותיאום המיקום הפיזי של הסניטרים עם אמצעי ההובלה הדרוש לכל מטופל

כשנה מאז הושקה באיכילוב אפליקציה חדשנית לייעול ההתניידות של הסניטרים, מתברר כי היא חסכה במצטבר 36 שעות המתנה יומיות של חולים לשינוע בתוך בית החולים בתל אביב. מדובר בטכנולוגיה ייחודית לשיפור וייעול זמן ההמתנה להגעת סניטר על פי מיקומו הפיזי, ועל פי אמצעי ההובלה הנדרש לשינוע של המטופל בתוך בית החולים איכילוב. "מערך השינוע משפיע ישירות על יעילות העבודה של בית החולים כמכלול. האפליקציה חוסכת זמן המתנה יקר וארוך של מטופלים, צוות ומכשור רפואי לשינוע והיא מייעלת בצורה ניכרת את השירות והטיפול בחולה", מסבירה נועה מוזס, מנהלת הדיגיטל של איכילוב.

האפליקציה חסכה בממוצע 2 דקות בזמן ההגעה של סניטר לחולה. סה"כ יש מידי יום בבית החולים ממוצע של 1,100 קריאות לשינוע. המשמעות עבור המערכת היא יוצאת דופן בייעולה עם חיסכון מצטבר של 36 שעות המתנה של מטופלים ביום, ובחישוב שנתי מדובר על חיסכון של 13,383 שעות המתנה. כעת, יחידת הדיגיטל של בית החולים איכילוב, סיימה עבודת שטח נרחבת ומרחיבה את הפיתוח, אשר מעבר לכך שיהיה מבוסס מיקומו הפיזי של הסניטר, יילקחו בחשבון פרמטרים קריטיים נוספים המשפיעים על יעילות עבודתו למשל: כלי עזר (כיסא גלגלים, אלונקה ועוד), מגבלה פיזית ועוד.

המימון לפיתוח הגיע מאוניברסיטת קורנל טק בארה"ב, שתרמה למען טכנולוגיה זו 100,000 דולר וזאת כתוצאה מכך שהרעיון לטכנולוגיה ייחודית נולד במסגרת תחרות "האקתון" שהתקיימה באיכילוב לפני כשנה, במסגרת הארגון הבינלאומי Mindstate. התחרות ריכזה 52 הסטודנטים המצטיינים ביותר לתואר שני ליזמות מאוניברסיטת קורנל טק מארה"ב, הטכניון בישראל, ומעצבים מובילים מהארץ ומהעולם. האפליקציה כאמור זכתה אז במקום הראשון ובתוך זמן קצר כבר הוטמעה בהצלחה בבית החולים איכילוב, וכעת צפויה להשתדרג עוד.


להצטרפות לקבוצת הווצאפ MedNews – חדשות רפואה >> לחצו כאן