מכון השינה הגדול בישראל
בבית החולים איכילוב נפתח מכון שינה מתקדם, למבוגרים, ילדים ותינוקות הסובלים מהפרעות שינה, עם 8 עמדות אקוסטיות לבדיקות שינה ליליות
בבית החולים איכילוב בתל אביב נפתח מכון השינה, ע"ש סגול-שרצקי, הגדול מסוגו בארץ. המכון עוסק באבחון וטיפול בכל הפרעות השינה, הן במבוגרים והן בתינוקות וילדים. את המכון מנהלת פרופ' ריבי טאומן, מהרופאות והחוקרות המובילות בישראל בתחום רפואת השינה. המכון מאובזר במכשור מתקדם ובצוות רופאות, שעברו התמחות בארה"ב ובאירופה ברפואת שינה, חוקרי שינה שעברו השתלמויות בחו"ל וטכנולוגים רפואיים בעלי ניסיון באבחון וטיפול בהפרעות שינה. המכון כולל 8 עמדות לבדיקות שינה ליליות עם אקוסטיקה ייחודית המיועדות למבוגרים ולילדים הסובלים מהפרעות שינה ולמחקר בסיסי וקליני ברפואת שינה.
השנה, בעקבות מגפת הקורונה, דווח על ירידה של 40% באיכות השינה ועלייה של 20% בצריכת כדורי שינה בהשוואה לתקופה טרום המגיפה. פרופ' ריבי טאומן: "הפרעות שינה משפיעות על אספקטים רבים של חיינו ואנו עדים לעלייה של כ-30% בביקוש לאבחון וטיפול בהפרעות אלה. צוות מכון השינה שמח על הקמת מכון השינה החדש והמתקדם בישראל שמבטא את ההכרה בחשיבות השינה לבריאות ואיכות החיים של כולנו".
המכון החדש יכלול שירותים אבחונים וטיפוליים שרובם קיימים בסל הבריאות: בדיקת שינה לילית הן לתינוקות וילדים (גיל 0 עד 18) והן למבוגרים הכוללת אבחון של הפרעות תנועה בשינה, התנהגויות חריגות בשינה, הפרעות נשימה מורכבות בשינה. בנוסף מתבצעות במכון בדיקות לישנוניות יומית פתולוגית, בדיקות ערנות לנהגים, בדיקות שינה ביתיות בחשד לדום נשימה בשינה במבוגרים, בדיקות ביתיות מסוג אקטיגרפיה – לניטור דפוסי שינה-עירות. הטיפולים הניתנים במכון כוללים תמיכה נשימתית לא חודרנית ב-CPAP או NIV במבוגרים וילדים, סדנת טיפול התנהגותי קוגנטיבי בקבוצות למבוגרים עם אינסומניה (נדודי שינה). בהמשך תבוצענה בדיקות NPT להערכת אין אונות בשיתוף עם המחלקה האורולוגית באיכילוב.
פרופ' טאומן מסכמת: "רפואת השינה משלבת עבודה בצוות רב מקצועי שהתמחה ברפואת שינה תוך גישה אנושית למטופל. מדובר במקצוע חדש יחסית עם הרבה פוטנציאל למחקר. לכן, מכון סגול שרצקי לרפואת שינה מקיים מערכת פורייה של שיתופי פעולה עם מחלקות רבות בבית החולים ועם חוקרים באוניברסיטה בנושאים הקשורים להזדקנות, דמנציה ופרקינסון כמו גם בנושאים הקשורים למחלות אף אוזן וגרון, אנדוקרינולוגיה, מיילדות, גסטרואנטרולוגיה ונפרולוגיה. בזכות המחקר והציוד החדשני העומד כעת לרשותנו אנו מצליחים ללמוד ולהבין יותר את השינה ומקווים להתקדם לגילוי שיטות אבחון ודרכי טיפול חדשים. כיום אין ספק ששינה איכותית ומספקת חיונית לשמירה על הבריאות ואיכות החיים".
להצטרפות לקבוצת הווצאפ MedNews – חדשות נוירולוגיה ונוירוכירורגיה >> לחצו כאן
להצטרפות לקבוצת הווצאפ MedNews – חדשות רפואה >> לחצו כאן