האחריות לטיפול בקורונה עוברת אל קופות החולים

רוחב-גולני
רוחב-גולני
תחנת בדיקה בצומת גולני

מוקד הקורונה של מד"א נסגר. מהיום כל מי שחשוד כחולה בקורונה, או שבא במגע עם חולה מאומת, צריך לפנות לקופת החולים והיא תטפל

ניידת קורונע צילום: הכללית

המוקד הייעודי של מגן דוד אדום לטיפול בנושאים הקשורים לנגיף הקורונה, ייחדל להיות פעיל השבוע, והאחריות בנושא תעבור לקופות החולים. מוקד 101 של מד"א ימשיך לפעול כרגיל, ולתת מענה לכל מקרה חירום רפואי. תהליך ביצוע בדיקות הקורונה עובר לניהול מלא וישיר של קופות החולים – כאשר כל קופ"ח תטפל במבוטחיה בכל התהליך הכרוך בגילוי, אבחון, בדיקה וטיפול רפואי בנגיף הקורונה.

כך, למשל, קופת חולים כללית תהיה אחראית מהיום, יום ראשון 3 במאי 2020, בהתאם להנחיות משרד הבריאות, על התפעול המלא של בדיקות לאבחון קורונה לכארבעה וחצי מיליון מבוטחיה. החל מההפניה לבדיקה, נטילת דגימה, שינוע הדגימה למעבדה, ומסירת ההודעה למטופל. מנכ"ל כללית פרופ' אהוד דודסון: "העברת התהליך במלואו לאחריות כללית יסייע בקיצור זמני האבחון ומסירת התוצאות. כל שלב בתהליך ינוהל על ידי צוות רפואי אשר מכיר את הנבדק ואת הרקע הרפואי שלו. הדבר ישפר את יכולת השליטה והבקרה וימנע עיכובים שנבעו, בין השאר, מפיצול הטיפול בין גורמים שונים".

מטופלים שסובלים מתסמינים של חום, שיעול וקוצר נשימה, או מטופלים שבאו במגע עם חולה קורונה מאומת, יוכלו ליצור קשר טלפוני עם הרופא האישי (רופא המשפחה או רופא הילדים) שלהם בכללית, במקום עם מד"א. במקרים שבהם הרופא מחליט שיש לבצע בדיקת קורונה, המטופל יופנה לנטילת דגימה באחד ממתחמי הבדיקות שהקימה כללית. במצבים בהם המטופל נמצא בבידוד בית, או שמסיבה רפואית אינו יכול להגיע למתחם בדיקה, צוות ממוגן יגיע לביתו לצורך נטילת הדגימה. "כללית" מפעילה למעלה משישים מתחמי בדיקה ברחבי הארץ בהם ניידות הנעה בין ישובים שונים.

יחד עם זאת, גם לאחר סגירת המוקד הטלפוני של מגן דוד אדום, החובשים והפראמדיקים של מד"א ימשיכו לבצע דגימות לבדיקת נגיף הקורונה במתחמי 'היבדק וסע', בבתיהם של מטופלים, בבתי אבות ובמוסדות נוספים, ולפנות חולי קורונה מאומתים לבתי החולים ומלונות האשפוז.


להצטרפות לקבוצת הווצאפ MedNews – חדשות רפואה >> לחצו כאן