CBD לחולי קורונה קשים

uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

בבי"ח איכילוב חוקרים האם הקאנבינואיד הלא ממסטל של צמח הקנאביס, מאט את הסערה הדלקתית של חולי קורונה קשים ובינוניים, ולמתן את התסמינים. במחקר משתתפים עשרות חולים

המרכז הרפואי איכילוב בתל אביב יזם מחקר חדש, שמטרתו לבדוק האם אחד החומרים המרכזיים הפעילים בקנאביס – CBD, המכונה גם קנאבידיול – מסוגל לסייע בתהליך ההחלמה מנגיף הקורונה. CBD, שהוא כאמור אחד הקנאבינואידים הפעילים בצמח הקנאביס ומהווה כ 40% מתמצית הצמח, נחשב לבעל היקף רחב של יישומים רפואיים.

בבית החולים איכילוב מתכוונים לבדוק האם ה-CBD, שהינו המרכיב השני המרכזי בצמח הקנאביס, אחרי ה-THC, והינו נטול השפעה פסיכואקטיבית, יכול להאט את הסערה הדלקתית שמלווה את ההתדרדרות של חולי הקורונה הקשים, ולהקל את תסמיני המחלה. המחקר נערך בשיתוף פעולה בין מספר מחלקות באיכילוב, וצפוי להקיף מספר עשרות חולים בדרגת חומרה בינונית.

ד״ר ברק כהן, רופא בכיר במערך הרדמה ובמטה הנהלת קורונה באיכילוב, היה מיוזמי המחקר: ״מדובר בגישה חדשנית לטיפול אפשרי בחלק מתסמיני המחלה, בעזרת מרכיב מצמח הקנאביס שנחשב לבטיחותי ולא ממכר". באיכילוב מדגישים עוד כי המחקר הינו ביוזמת בית החולים ואינו קשור כרגע לאף חברה מסחרית.


להצטרפות לקבוצת הווצאפ MedNews – חדשות רפואה >> לחצו כאן