אבחון מהיר של קורונה עם אולטרסאונד נייד
שיתוף פעולה בין אוניברסיטת בן גוריון, בתי החולים איכילוב וסורוקה וחברת סמביוניקס – הביא לפיתוח סימולציה לאימון צוותים רפואיים לאבחן תסמיני קורונה ריאתיים ליד מיטת החולה, בלי לשנע אותו ובלי לסכן אנשים נוספים בהידבקות
חברת סמביוניקס הישראלית, חטיבת הסימולטורים של טרי די סיסטמס העולמית, המתמחה בפיתוח וייצור סימולטורים רפואיים, כולל סימולטורים בתחום האולטרסאונד, פיתחה מודול אימון לאבחון נגיף הקורונה באמצעות אולטרסאונד ריאה. המודול פותח בשיתוף פעולה עם צוותים רפואיים בעולם ובישראל, ביניהם ד"ר ליאור פוקס, חבר סגל הפקולטה למדעי הבריאות באוניברסיטת בן גוריון ורופא בכיר במחלקה לטיפול נמרץ פנימי בבית החולים סורוקה, וד"ר שירלי פרידמן, רופאה בכירה לטיפול נמרץ ילדים ומנהלת שרות פוקוס באיכילוב.
התפשטות נגיף הקורונה בישראל מחייבת את הצוותים הרפואיים בבתי החולים לשנות את כל פרוטוקולי הטיפול בחולים ולהיעזר באמצעים טכנולוגיים, המבטיחים את בריאותם של המטופלים לצד שמירה על הגנה מקסימלית של הצוות הרפואי. לשם כך החברה פיתחה מודול אימון ייחודי, שיאפשר לרופאים לרכוש מיומנות לאבחון מדויק ומהיר באמצעות מכשיר האולטרסאונד.
בימים אלו החל מבצע אימונים ברחבי הארץ באמצעות סימולטור נייד. סטודנטים לרפואה מאוניברסיטת בן גוריון, שהוכשרו להדרכה בתחום, בהובלת הסטודנט תומר גת, עוברים בהתנדבות בין בתי החולים ומדריכים את הצוות הרפואי כיצד לאבחן חולי קורונה בהליך פשוט של סימולטור ריאה המדמה פתולוגיות ריאתיות אופייניות לדלקת ראות ויראלית והתהוות סימנים מסוכנים. כך יוכלו הרופאים לשפר את מיומנותם, כדי שבזמן אמת, יבצעו אבחון מהיר ויעיל ובעיקר מהימן.
מחקרים ועדויות מסין ומאיטליה מלמדים כי שימוש במכשירי אולטראסאונד ניידים, "הסטטוסקופ החדש", מאפשרים לשפר את הליך האבחון של חולי הקורונה, באמצעות בדיקה פשוטה ולא פולשנית, תוך שמירת המיגון של הצוות הרפואי. בדיקת אולטרסאונד יכולה להתבצע ליד מיטת החולה וחוסכת את השינוע המורכב למכון הדימות, מה שכמובן מחזק את המלחמה בהפצת הנגיף ברחבי בית החולים. בדיקת דימות זו היא חלק מהפרוטוקול הכולל של אבחון חולים החשודים בקורונה במרכזים רפואיים בכל העולם.
טל אבזיז, מנהל תחום הדימות בחברת סמביוניקס: "הסימולטורים של סמביוניקס, כולל אלו לאימון אולטרסאונד, משמשים סטודנטים לרפואה וצוותים רפואיים ברחבי העולם מזה שנים. הוכח כי אימון על סימולטור בהכרח משפר את דיוק ההליך הרפואי בזמן אמת ומקצר את עקומת הלמידה. אין ספק כי בזמן זה, בו נוצר עומס רב על בתי החולים, שיפור מיומנות הצוות הרפואי הוא קריטי יותר מתמיד. אנו שמחים על הנכונות של אוניברסיטת בן-גוריון, בי"ח סורוקה ובי"ח איכילוב להתגייס למאמץ ולאפשר לכלל הצוותים הרפואיים ברחבי הארץ להתמקצע בכל הקשור לאבחון חולי קורונה באמצעות אולטרסאונד ריאה".
להצטרפות לקבוצת הווצאפ MedNews – חדשות אונקולוגיה, המטולוגיה ודימות >> לחצו כאן
להצטרפות לקבוצת הווצאפ MedNews – חדשות רפואה >> לחצו כאן