כריתת ערמונית
תפקיד בלוטת הערמונית ליצור חלק מנוזל הזרע החיוני לפוריות. הגדלה שפירה, לא סרטנית, של הערמונית, היא בעיה של מחצית הגברים בשנות החמישים לחייהם
ניתוח לכריתת ערמונית הוא ניתוח שחלק גדול מהגברים עוברים בגיל מבוגר. בלוטת הערמונית היא אחת מבלוטות המין של הגבר, היא ממוקמת בבסיס שלפוחית השתן ומקיפה את צינור השופכה, הצינור שמוביל את השתן משלפוחית השתן החוצה. צורתה וגודלה מזכירים את פרי הערמון ומכאן שמה.
תפקיד בלוטת הערמונית הוא ליצור חלק מנוזל הזרע החיוני לפוריות. הגדלה שפירה, לא סרטנית, של הערמונית, היא בעיה שכיחה מאד בקרב גברים מבוגרים. על פי הספרות הרפואית, מחצית מהגברים בשנות החמישים לחייהם ותשעים אחוז מהגברים מעל גיל שמונים סובלים מבעיה זו.
במשך השנים, ובהשפעת הורמוני המין הזכריים, הולכת וגדלה בלוטת הערמונית. מדובר בדרך כלל בהגדלה שפירה. בגיל חמישים, מאבחנים הגדלה שפירה של הערמונית אצל יותר ממחצית מהגברים. את הערמונית המוגדלת יש לכרות במידה והיא גורמת להפרעות. אם היא אינה גורמת להפרעות הרי עצם ההגדלה כשלעצמה אינה מחייבת טיפול.
כרבע מהגברים הסובלים מהגדלת הערמונית מדווחים על סימפטומים שפוגעים בתפקוד היומיומי שלהם, לרבות קימה תדירה בלילה לשירותים, זרם שתן חלש ודק וצורך תכוף להטיל שתן. כשלושים אחוז מהגברים עלולים לסבול בגיל מבוגר מסימפטומים חמורים של המחלה בגינם יצטרכו לעבור ניתוח ערמונית.
טיפול בבעיית הערמונית: בשלב הראשון של המחלה ניתן לה טיפול תרופתי אולם בשלבים מתקדמים יש לבצע ניתוח כדי להסיר את החלק החוסם של הערמונית, אשר לוחץ על מוצא כיס השתן. זאת משום שאצל חלק מהגברים נותרת שארית גדולה של שתן בשלפוחית, דבר העלול לגרום לשורה של תופעות רפואיות כגון דלקות חוזרות ונשנות בדרכי השתן, נזק הדרגתי לשלפוחית השתן ואף נזק לכליות.
כריתת ערמונית סגורה היא אחת מכמה שיטות רפואיות פולשניות לטיפול בהגדלה שפירה של הערמונית. זוהי השיטה הניתוחית המקובלת והשכיחה בישראל. אלפי ניתוחים מסוג זה מבוצעים בארץ כל שנה. ניתוח זה נחשב כטיפול יעיל בהגדלת ערמונית שפירה ולאחריו צפויים לחלוף מרבית התסמינים שבגינם בוצע.
במהלך הניתוח מסירים את החלק המרכזי של הערמונית ומותירים את החלק החיצוני של הבלוטה. אין מדובר בכריתה מלאה של הערמונית. ניתוח של כריתה מלאה נעשה רק במקרים של גידול ממאיר בערמונית. מטרת הניתוח היא להפחית את הלחץ שיוצרת הערמונית המוגדלת על צינור השתן, לחץ הגורם לחסימתו החלקית.
.
מקור המידע: אתר "קופת חולים כללית", אתר "קופת חולים מכבי".
להצטרפות לקבוצת הווצאפ MedNews – חדשות לב וכירורגיה >> לחצו כאן
להצטרפות לקבוצת הווצאפ MedNews – חדשות רפואה >> לחצו כאן