תרופה חדשה לטרשת נפוצה
יצרנית התרופות נוברטיס קבלה את אישור ה-FDA לתרופה הראשונה בהזרקה עצמית לחולים בטרשת נפוצה בקו ראשון. האישור ניתן ימים ספורים לאחר פרסום מחקר אודות התרופה החדשה במגזין אינגלנד ג'ורנל אוף מדיסין
לאחרונה (20.08.2020) קיבלה חברת נוברטיס את אישור ה-FDA לטיפול הראשון בהזרקה עצמית לטרשת נפוצה בקו ראשון. אישור ה-FDA הוענק ימים ספורים לאחר פרסום מחקר מקיף במגזין הרפואי NEJM New England Journal of Medicine אודות התרופה, המכונה Kesimpta Ofatunumab.
בישראל חיים מעל 6,000 חולים בטרשת נפוצה – מחלה כרונית שתוקפת את מערכת העצבים המרכזית – מתוכם גם ילדים ובני נוער, בהיותה נוטה להתפרץ בטווח גילאי 15 עד 45, ופי שניים בקרב נשים מאשר בגברים. טרשת נפוצה הינה מחלה כרונית אוטואימונית, בה המערכת החיסונית תוקפת את מערכת העצבים המרכזית ואת המוח, באמצעות תהליכים דלקתיים. בנוסף לכאבים, ולקשיים הפיזיים והמוטוריים, שהמחלה מערימה על המתמודדים איתה, כמחצית מחולי הטרשת הנפוצה מפתחים תסמינים של הפרעה קוגניטיבית ובקרב 10% מתפתחת פגיעה קוגניטיבית שמשפיעה משמעותית על איכות חייהם.
בנוברטיס טוענים כי אנליזה של המחקר, שפורסם בתאריך 06.08.2020, מלמדת כי במהלך שנת הטיפול השנייה (לאחר שנת טיפול רציפה אחת בתרופה הנ"ל), נותרה המחלה אצל כ-88% מהמטופלים ללא פעילות אקטיבית, גם בבדיקות MRI. עוד אומרים בנוברטיס, כי זהו הטיפול הראשון מקבוצת הטיפולים בעלי האפקטיביות הגבוהה לטרשת נפוצה, הניתן בהזרקה עצמית, אחת לחודש, על ידי החולה בביתו, באמצעות עט חד פעמי, המייתר את הצורך באשפוז לשם קבלת טיפול בעירוי, כמקובל כיום.
בקרב החולים המטופלים בטרשת נפוצה, המאופיינים במערכת חיסונית מוחלשת, אין מדובר רק בענייני נוחות. בעידן הקורונה, רבים חוששים מלהגיע לבתי החולים לקבלת הטיפול, ופיתוח טיפול ביתי מאפשר להם לשמר ריחוק חברתי, המגן על בריאותם. במידה והטיפול ניתן בשלבים מוקדמים של המחלה, הוא יכול להניב יעילות גבוהה לאורך זמן, בדחיית התפתחות המחלה ובהדרדרות מצב החולה.
התרופה Kesimpta Ofatunumab מיועדת לטיפול בקו ראשון גם בשלבי זיהוי ראשוניים של המחלה. על פי נוברטיס, מדובר בשינוי בתפיסה הטיפולית בחולי טרשת נפוצה, לאחר שבמחקרים נמצא שטיפול בעל אפקטיביות גבוהה הניתן בשלבים מוקדמים של המחלה, מניב יעילות גבוהה יותר – לעומת טיפול כזה שניתן לאחר תקופת טיפול מתון יותר. התוצאה, אומרים בנוברטיס, היא דחיה של התפתחות המחלה ושל הדרדרות במצב החולה לאורך זמן.
להצטרפות לקבוצת הווצאפ MedNews – חדשות נוירולוגיה ונוירוכירורגיה >> לחצו כאן
להצטרפות לקבוצת הווצאפ MedNews – חדשות רפואה >> לחצו כאן