מנהלת חדשה לאונקולוגיית שד בהדסה
ד"ר שני פאלוך-שמעון (44), שהקימה את השירות הראשון בארץ לסרטן שד בנשים צעירות בבית החולים שיבא ואחר כך ניהלה את היחידה לסרטן השד בבית החולים שערי צדק, מונתה למנהלת היחידה לאונקולוגיה של השד בבית החולים הדסה
ד"ר שני פאלוך-שמעון מונתה למנהלת היחידה לאונקולוגיה של השד בבית החולים הדסה. במרכז הרפואי הדסה, פועלת יחידה, הכוללת טיפול לכלל הנשים עם סרטן שד, ובמקביל קיים בה שירות ייעודי לטיפול בנשים צעירות עם סרטן השד. ד"ר פאלוך-שמעון הייתה הראשונה שהקימה שירותים אונקולוגים ייעודיים לצעירות שחלו בסרטן השד במדינת ישראל.
ד"ר שני פאלוך-שמעון, בת 44 ואם ל- 3, מתגוררת בירושלים. היא עלתה לארץ מאוסטרליה בגיל 26, את לימודי הרפואה סיימה באוניברסיטת Monash, במלבורן אוסטרליה בשנת 2000. בשנת 2013 סיימה תואר שני באפידמיולוגיה מה- London School of Hygiene & Tropical Medicine", אחד מהמרכזים היוקרתיים ומובילים בבריאות הציבור ושיטות מחקר. את ההתמחות באונקולוגיה ביצעה במרכז הרפואי שיבא, בשנת 2002-2009, שם נבחרה לתוכנית תלפיות היוקרתית לפיתוח מנהיגות רפואית, תוכנית שייסד פרופ' זאב רוטשטיין מנכ"ל הדסה.
"בחרתי להתמחות באונקולוגיה", היא אומרת, "כי מדובר בתחום שמשלב עבודה קלינית ואנושית ייחודית עם המון הזדמנויות למחקר. התחום הקליני מאתגר. לרוב האבחנה של סרטן מפחידה ומאיימת, בשל ההשלכות על המטופל וגם על משפחתו. גם הטיפולים לעיתים אינם קלים, ויכולים לפגוע במגוון רחב של היבטים בחיים, איכות חיים, פריון, תדמית גוף וכדומה. אנו מטפלים באנשים למטרת ריפוי, אך לפעמים הריפוי אינו בהישג יד, ואז האתגר זה ללוות את המטופלים ומשפחותיהם ולהעניק להם מסע אנושי, עם חמלה ומשמעות".
"בשנת 2011 הקמתי במרכז הרפואי שיבא בתל השומר, את השירות הראשון לסרטן שד בנשים צעירות", היא משחזרת. "השירות הוא לנשים צעירות שחלו בסרטן השד ומיועד להתרכז בצרכים המיוחדים והספציפיים של נשים צעירות. אישה צעירה חווה בדיוק בשנים הללו את השנים העמוסות של חייה, היא מתמודדת עם סוגיות של פריון, או עם ילדים צעירים בבית, עם זוגיות טרייה, התחלת קריירה או לימודים. כל אלו דורשים התייחסות רפואית ופסיכוסוציאלית אחרת. במשך השנים פיתחתי מודל ייחודי של מלווה אישית Patient navigator, זהו מודל על פיו החולה מלווה על ידי מישהי שהיא אינה רופאה או אחות, ותפקידה הוא לתת מעטפת למטופלת, וככל שזה קרם עור וגידים ראינו כמה זה משמעותי לנשים אלו".
לפני קרוב לשלוש שנים עברה ד"ר פאלוך-שמעון לירושלים. בתפקידה האחרון ניהלה את היחידה לאונקולוגיה של השד ואת המערך האונקולוגי במרכז הרפואי שערי צדק. היא עוסקת במחקר קליני על סרטן השד בקרב נשים צעירות. סרטן השד הקשור במוטציות תורשתיות המעלות את הסיכון לחלות. לדוגמה BRCA1/2, סרטן שד מסוג טריפל-נגטיב, טיפולים ניאו-אדג'ובנטיים (טרום-ניתוחיים) וסרטן שד גרורתי. ובנוסף היא שותפה לפרסום של מעל 60 מאמרים מדעיים בכתבי עת מובילים, ומשמשת כסוקרת במספר רב של כתבי עת רפואיים, ומרצה בכנסים בינלאומיים בתחום סרטן השד.
עם כניסתה לתפקיד בהדסה אמרה ד"ר שני פאלוך-שמעון: "אני נרגשת מאוד להצטרף לצוות בהדסה העוסק בטיפול בנשים עם סרטן השד. זהו צוות עם מסורת של שנים רבות של מצוינות קלינית ומחקרית. אני רואה בפני כעת הזדמנות למנף ולהרחיב עוד יותר את המערך של השד להרחיב את הטיפול והמחקר בסרטן שד – החל מהשלב של גילוי מוקדם, מעקב של נשים בסיכון גבוה, אבחנה, טיפול, והחזרה למסלול החיים אחרי האבחנה של סרטן שד וטיפול תומך. המטרה העיקרית שלי היא להקים ולהוביל בשותפות עם הקולגות שלי, מסגרת רב-תחומית, לטיפול אנושי ומצטיין, עם הסתכלות הוליסטית בו המטופל במרכז (“patient-centred-care"), ועם התייחסות לאוכלוסיות מיוחדות שיש להן צרכים ייחודיים, כגון נשים צעירות ונשים ממגזרים שונים בחברה הישראלית. אני רוצה להודות להנהלת הדסה על החזון המשותף וההזדמנות להוביל קלינית ומחקרית את הפרויקט הזה יחד עם הקולגות שלי".
להצטרפות לקבוצת הווצאפ MedNews – חדשות אונקולוגיה, המטולוגיה ודימות >> לחצו כאן
להצטרפות לקבוצת הווצאפ MedNews – חדשות רפואה >> לחצו כאן