חדר לידה מבודד לחולות קורונה
בבתי החולים פוריה בטבריה והלל יפה בחדרה הוקמו מתחמים מבודדים ליולדות, החשודות כחולות קורונה, במנותק מהמחלקה הרגילה
בית החולים פוריה בטבריה
מתחם נפרד ומבודד המיועד ליולדות החולות בקורונה, או חשודות כחולות בקורונה, נפתח במרכז הרפואי פוריה בטבריה. המתחם הייעודי כולל חדר קבלה ושני חדרי לידה. הוא תוכנן באופן שיאפשר לידה בטוחה ליולדת ולצוות המטפל. יולדת החשודה כחולה בקורונה, או חולה בקורונה, לא תהיה בשום שלב בקרבת יולדות אחרות, או בתוך חדרי הלידה הרגילים ומחלקת היולדות. כלומר, המתחם הייעודי מנותק מחדרי הלידה הרגילים.
חדרי הלידה הייעודיים מצוידים וערוכים לקבלת יולדות חולות בנגיף. החדרים צוידו בכל הציוד הדרוש ללידה, ובכלל זה מוניטורים, מכשיר אולטרה סאונד וכל הנדרש תוך התייחסות גם למקרה של צורך בהתערבות במהלך הלידה. הצוות אשר יפעיל את מתחם היולדות הייעודי, יתמגן בצורה מלאה. היולדת תקבל מסיכה ותוכנס ישירות לחדר הלידה הייעודי.
הכניסה של היולדת החולה, לחדר הלידה המבודד, תהיה ללא מלווה. לאחר הלידה היולדת תישאר למשך שעתיים בחדר הלידה המבודד להתאוששות, ולאחר מכן, תעבור ביחד עם התינוק (במידה ומצבם הרפואי יאפשר זאת) לחדר מבודד במחלקה הייעודית. הכניסה למתחם המבודד היא כניסה נפרדת המרוחקת מהכניסה לחדרי הלידה.
פרופ' משה בן עמי, מנהל האגף לאם וליילוד, מרגיע: "אנחנו ערוכים בצורה מלאה ונדע להתמודד היטב גם עם מקרים של יולדות חולות בקורונה, באופן שיבטיח את שלום היולדת ושלום התינוק. צריך לציין שעל פי המידע שיש כרגע מתיעוד של הנגיף בעולם, לא ידוע על מקרה שתינוק נולד עם הדבקה של הנגיף. לא מוכרים בעולם מקרים כלשהם של הדבקה תוך רחמית או הדבקה במהלך הלידה. המידע הזה יכול להרגיע חששות של נשים לפני לידה. בנוסף, אין בעיה לאם חולה בקורונה, להניק את תינוקה, הנגיף לא מועבר בהנקה".
בבית החולים מבקשים מיולדות המגיעות לחדר לידה מבידוד ביתי, כלומר יולדות עם חשד לקורונה, או יולדות שכבר ידועות כחיוביות לקורונה, לא להיכנס בדלת הראשית של מחלקת חדרי לידה, אלא לעקוב אחר השילוט המפנה למתחם המבודד. כמו כן, לפני ההגעה למרכז הרפואי, על היולדות להודיע לחדר הלידה על כך שהן נמצאות בדרך, ומיילדת תמתין להן בחדר הלידה הייעודי.
בית החולים הלל יפה בחדרה
מתחם ייעודי לנשים ויולדות עם חשד לקורונה, נפתח גם בבית החולים הלל יפה בחדרה. המתחם ממוקם בנפרד מהמיון והמחלקות המאשפזות, ויטפל אך ורק בנשים או ביולדות החשודות כחולות בנגיף הקורונה. הצוות במתחם הינו צוות ייעודי מתוך אגף נשים ויולדות והוא ינוהל תחת פיקוחם של פרופ' מוטי חלק, מנהל האגף, ואורלי בסיס, המפקחת הקלינית של האגף.
המתחם הייעודי, שזכה לשם "מתחם יהלום", כולל מיון נשים ויולדות, שני חדרי לידה, שלושה חדרי התאוששות לאחרי הלידה וחמישה חדרים ייעודים לנשים ויולדות, החשודות כחולות בנגיף הקורונה. במידה שתגיע מטופלת שהתוצאה עבורה תהיה חיובית, כלומר יולדת חולת קורונה מאובחנת, היא תועבר, בהתאם לנהלי משרד הבריאות בנידון, לבידוד במחלקה לזיהומיות א' בה שוהים חולים מאומתים לקורונה. במתחם זה ישנו חדר מותאם לנשים אחרי לידה. אישה שתהיה מאומתת לקורונה בטרם הלידה, תלד במתחם נפרד ומבודד.
פרופ' חלק: "הצוות שלנו ערוך ומוכן, בתקווה שלא נצטרך. אבל אם כן, נדע כרגיל לתת את השירות המקצועי והמסור ביותר".
להצטרפות לקבוצת הווצאפ MedNews – רפואת נשים ויולדות >> לחצו כאן
להצטרפות לקבוצת הווצאפ MedNews – חדשות רפואה >> לחצו כאן