וולפסון: שיחת זום על סוכרת נעורים
מטופלים צעירים, העומדים לפני גיוס לצה"ל, ערכו מפגש באפליקציית זום עם צוות המרפאה לטיפול בסוכרת נעורים בבית החולים בחולון
השבוע נערך מפגש מיוחד בזום עם צוות המרפאה לטיפול בסוכרת נעורים של בית החולים וולפסון בחולון. במפגש השתתפו מטופלים מתבגרים בתחילת תהליך הגיוס לצה"ל. מנכ"לית האגודה לסוכרת נעורים, אפרת טיש, ענתה על שאלות של המטופלים והוריהם. מטופלים בוגרי המרפאה, ששירתו בצבא, סיפרו על השירות הצבאי שלהם וניהלו שיח עם המתבגרים.
המרפאה לטיפול בסוכרת נעורים בוולפסון נותנת מענה לילדים מתבגרים עם סוכרת בכל הנוגע למחלתם ומלווה אותם עם צוות מגוון של רופאים, אחיות, דיאטניות ועובדות סוציאליות, בשיטות טיפול וטכנולוגיות מתקדמות. בוולפסון מאמינים כי מתבגרים עם סוכרת נעורים, מסוגלים לשרת בצבא כמתנדבים, בתפקידים משמעותיים ומעצימים.
סוכרת נעורים מופיעה בדרך כלל לפני גיל 30, והסובלים ממנה חייבים לקבל טיפול באינסולין. החוקרים מניחים שהגורם למחלה הוא הפרעה במערכת החיסון, שמסיבות לא ברורות פועלת נגד תאי הלבלב המייצרים את האינסולין, והורסת אותם. לכן ישנה ירידה בכמות האינסולין המופרשת – עד כדי היעדר מוחלט של אינסולין מייצור עצמי של הגוף.
סוכרת נעורים מופיעה בדרך כלל בפתאומיות, לעיתים קרובות אחרי שהילד או הצעיר סבלו ממחלה נגיפית כלשהי. זו יכולה להיות אפילו מחלה קלה שמחוללת שינוי בדפוס הפעולה של מנגנון החיסון בגוף. התסמינים רבים וכוללים, בין היתר, צמא מוגבר, מתן שתן רב, איבוד משקל, עלייה בתיאבון, עייפות, בחילות, ראייה מטושטשת, ועוד.
עד לגילוי האינסולין, מי שחלה בסוכרת נעורים, היה נפטר בתוך זמן לא רב לאחר גילוי המחלה. כיום, כשהטיפול באינסולין הוא מתקדם מאוד, יכולים החולים ליהנות מתוחלת חיים ממושכת. אם לא מטפלים במחלת הסוכרת, היא עלולה לגרום לסיבוכים ארוכי טווח כמו: פגיעה בכלי דם, בעיות לב, פגיעה בעיניים עד כדי עיוורון, אי ספיקת כליות, פגיעה עצבית, עלייה בשכיחות הזיהומים ועוד.
למניעת הסיבוכים המאוחרים של מחלת הסוכרת, חשוב מאוד לשמור על רמה תקינה של גלוקוזה בדם. איזון רמות הסוכר הוא הדרך הטובה ביותר למניעת הסיבוכים האלה. מטרת הטיפול היא להפחית ככל הניתן את רמת ההמוגלובין הקשור לסוכר (HbA1C) ולשמור על רמת גלוקוזה שקרובה ככל האפשר למדד המקובל. לצורך זה לומדים הסוכרתיים לבדוק בעצמם את רמת הסוכר בדמם. הטיפול בסוכרת מותאם אישית לכל חולה.
נוסף על הטיפול התרופתי, יש להקפיד על תזונה נכונה, וחשוב להתייעץ עם דיאטנית לקביעת הדיאטה המתאימה. חשוב להקפיד על גודל הארוחות ועל זמן הארוחות כדי למנוע חוסר התאמה בינן לבין זריקות האינסולין. פעילות גופנית סדירה יכולה לעזור גם היא בשמירה על רמת סוכר תקינה ולמנוע סיבוכים מאוחרים.
להצטרפות לקבוצת הווצאפ MedNews – חדשות אפידימיולוגיה ורפואת משפחה >> לחצו כאן
להצטרפות לקבוצת הווצאפ MedNews – חדשות רפואה >> לחצו כאן