זיהומים בדרכי השתן
תובנות מד"ר שירה חתומי, מומחית לכירורגיה אורולוגית, ומנהלת המחלקה האורולוגית במרכז לרפואה יועצת במגדל המאה בת"א
ד"ר שירה חתומי, מנהלת המחלקה האורולוגית במרכז לרפואה יועצת "כללית" מגדל המאה בתל אביב, היא אורולוגית בכירה ומומחה לכירורגיה אורולוגית. ד"ר חתומי מעניקה כמה תובנות בנוגע לזיהומים בדרכי השתן במסגרת שיתוף פעולה שלה עם יוטיפרו פלוס.
לדבריה, זיהומים בדרכי השתן הם תופעה נפוצה מאוד, אשר ניתן לזהות בדרך כלל על פי התסמינים הבאים: דחיפות במתן שתן, כאב במתן שתן, צריבה במתן שתן וכן באמצעות בדיקות סטיק ביתיות לשתן, אך הן מהימנות רק באופן חלקי ואינן מהוות תחליף לבדיקת רופא.
לצורך הפחתת הסיכוי להופעתם, מומלץ לשתות בין 6-8 כוסות מים במהלך היום. במידה וישנו גירוי ניכר של צריבה, או דחיפות במתן שתן, מומלץ להימנע מצריכת קפאין הקיים בתה, קפה, שוקולד ומשקאות מוגזים, לשתות מים חמימים עם לימון או תה צמחים וכמובן לפנות לקבלת טיפול רפואי. קל וחומר יש לפנות לטיפול רפואי מידי כאשר יש תופעות מטרידות כגון כאב או דימום.
כמה דברים שלא ידעתם על זיהומים בדרכי השתן:
- זיהומים בדרכי השתן קורים אצל גברים ובנשים כאחד. הסיבה שיותר נשים סובלות מתופעה זו, נובעת מהמבנה האנטומי של האישה, קרבת פי הטבעת לנרתיק ולפתח השופכה.
- כל אישה עלולה לחוות לפחות מקרה אחד של זיהום בדרכי השתן במהלך חייה, וכשליש מכלל הנשים יחוו דלקות חוזרות.
- סבוני נרתיק אינטימיים אינם מומלצים לשימוש מכיוון שיכולים לפגוע ברמת החומציות התקינה של אזור הנרתיק והשופכה, להפר את האיזון הטבעי וכתוצאה מכך לגרום לחיידקים ופטריות להתרבות ולהתפשט.
- מקורו של הזיהום הוא בחיידקי המעי, שתפקידם לסייע לעיכול תקין, אך במקרה של הפרת איזון במעי ייגרם ריבוי חיידקים באזור זה ואלו יכולים להגיע בקלות לנרתיק ולשופכה וכתוצאה מכך לגרום לדלקת בשלפוחית.
- באשר לפתרונות רפואיים ותרופתיים לזיהומים בדרכי השתן, יש להיוועץ ברופא. קיימים, בין היתר, פתרונות זמינים, שאינם משתייכים לקבוצות האנטיביוטיקה או החמוציות.
כתבה זו אינה מהווה תחליף, בשום אופן, להיוועצות ברופא/ה מומחה.
להצטרפות לקבוצת הווצאפ MedNews – חדשות אורולוגיה, גסטרו ופלסטיקה >> לחצו כאן
להצטרפות לקבוצת הווצאפ MedNews – חדשות רפואה >> לחצו כאן