טיפול נשימתי מוגבר קורונה

ד
ד"ר דניאל טרוצקי צילום: אסף הרופא

המחלקה לרפואה דחופה בבית החולים אסף הרופא מרחיבה את מערך הטיפול בחולי קורונה מורכבים

המרכז הרפואי שמיר אסף הרופא בצריפין, נמצא בשלבים מתקדמים של הקמת תוספת למיון הקורונה הקיים. במסגרת זו ייפתח אתר נשימתי מוגבר במחלקה לרפואה דחופה, אשר יאפשר לקלוט כמות כפולה של חולים.

בגל השני של התפרצות הנגיף עלו מספר הפניות למלר"ד של בית החולים אסף הרופא, מצדם של חולים המאומתים או חשודים לקורונה. לאור העלייה במספר החולים הוחלט בהנהלת המרכז הרפואי להרחיב את אתר הקורונה האחורי והנפרד. עלות הקמת תוספת הבנייה, בשטח של 250 מ"ר, בבנייה קלה ומהירה, מוערכת בכ-2.5 מיליון שקל לא כולל הצטיידות ייעודית, כגון מיטות ומכשור רפואי.

כיום מיון הקורונה האחורי והנפרד כולל 10 עמדות מנוטרות ומצולמות ייעודיות למטופלים מאומתים ואתר נוסף עם 10 מיטות נוספות למטופלים עם חשד לקורונה. במבנה החדש שנבנה בצמוד , יוקמו עוד 10 עמדות טיפול עם מיטות . במצב חירום ניתן יהיה להכניס לשם כ-20 עמדות.

מנהל המלר"ד באסף הרופא, ד"ר דניאל טרוצקי: "הקמת המבנה והרחבת המלר"ד בוצעו לאחר תכנון משותף עם ההנהלה, ושימוש בבנייה קלה ומהירה. באתר הקורונה ("נשימתי מוגבר") במלר"ד מטופלים חולים מורכבים שלעיתים זקוקים לטיפול מתקדם ואף לתמיכה נשימתית עד להעברתם להמשך טיפול ביחידת טיפול נמרץ או במחלקות האשפוז הייעודיות לחולי קורונה".


להצטרפות לקבוצת הווצאפ MedNews – חדשות אורתופדיה ורפואה דחופה >> לחצו כאן



להצטרפות לקבוצת הווצאפ MedNews – חדשות רפואה >> לחצו כאן