שיפור טיפולים בסרטן, ריפוי פצעי סוכרת

הצוותים-הזוכים-טכניון
הצוותים-הזוכים-טכניון
הצוותים הזוכים צילום: הטכניון

ארבע קבוצות מחקר בטכניון זכו במענקי הקרן הלאומית למדע. סך הכול הוענקו 60 מיליון שקלים ל-16 קבוצות מחקר רפואי ברחבי הארץ

ארבע קבוצות מחקר מהטכניון זכו במענקי הקרן הלאומית למדע, לקידום רפואה ממוקדת אישית. זהו הסבב השני של המענקים שמקצה הקרן, במסגרתו הוענקו 16 מענקי מחקר, בסכום כולל של כ-60 מיליון שקלים לקבוצות מחקר מאוניברסיטאות בארץ. המחקרים הנבחרים יובילו להבנה מעמיקה יותר של מחלות באדם ויקדמו את יישומן של גישות טיפוליות חדשות. המחקרים יעסקו בין השאר בשיפור טיפולים בסרטן ובריפוי פצעים בחולי סוכרת.

ארבע הקבוצות מהטכניון הן:

פרופ' אייל גוטליב וד"ר קרן יצחק מהפקולטה לרפואה ע"ש רפפורט עם עמיתיהם בשיבא, מרכז רפואי אקדמי. נושא המחקר: מניעת התפתחות עמידות לתרופות בתאי סרטן הלבלב.

דיקן הפקולטה לביולוגיה בטכניון, פרופ' יורם רייט, עם עמיתים מרמב"ם. נושא המחקר: גישה חדשנית להתגברות על עמידות תאים סרטניים לטיפול, וזאת באמצעות תאי טי מהונדסים.

פרופ' שי שן-אור מהפקולטה לרפואה ע"ש רפפורט עם חוקרות ממכון ויצמן ומרמב"ם. נושא המחקר: ניבוי התמודדות עם זיהומים על סמך הגיל החיסוני של המטופל.

פרופ' אהרן בלנק מהפקולטה לכימיה בטכניון ע"ש שוליך יחד עם דיקנית הפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון בטכניון, פרופ' מרסל מחלוף, ופרופ' משנה ירון פוקס מהפקולטה לביולוגיה. נושא המחקר: גישה מותאמת אישית לאבחון פצעים כרוניים בחולי סוכרת ולטיפול בהם באמצעות טיפול חדשני.

16 הצעות המחקר הזוכות בסבב הנוכחי נבחרו מתוך 75 הצעות שהוגשו במגוון רחב של נושאים הקשורים בביולוגיה של האדם והיבטיה הרפואיים. התוכנית מאפשרת הרחבה והעמקה של חקר הרפואה הממוקדת אישית בישראל באמצעות תמיכה במחקרים הצפויים להוביל לפריצות דרך עולמיות. ההצעות הזוכות נבחרו בתהליך תחרותי, על בסיס מצוינות מדעית, על ידי ועדת שיפוט בינלאומית בראשות חתן פרס נובל לכימיה, פרופ' רוג'ר קורנברג מאוניברסיטת סטנפורד. היקף המענקים בתוכנית הוא מהגבוהים הניתנים לחוקרים ישראלים על ידי גוף ישראלי.

התוכנית לעידוד מחקרים מתבססת על איגום משאבים בהשתתפות הוועדה לתכנון ולתקצוב של המועצה להשכלה גבוהה, משרד הבריאות, מיזם ישראל דיגיטלית של המשרד לשוויון חברתי, יד הנדיב וקרן משפחת קלרמן (בוסטון). התוכנית מתנהלת ומופעלת על ידי הקרן הלאומית למדע.


להצטרפות לקבוצת הווצאפ MedNews – חדשות אונקולוגיה, המטולוגיה ודימות >> לחצו כאן



להצטרפות לקבוצת הווצאפ MedNews – חדשות רפואה >> לחצו כאן