מיון נשים ויולדות

Emergency-room-for-women-and-maternity
Emergency-room-for-women-and-maternity
צילום: שטרסטוק

מיון נשים ויולדות שייך למחלקה לרפואה דחופה, אך נמצא בסמוך למחלקת נשים. סקירה

מיון נשים ויולדות, הוא מיון נפרד משאר המחלקות לרפואה דחופה, ונמצא ברוב המקרים בסמוך למחלקת הנשים והיולדות. אל חדר מיון זה מגיעות נשים עם בעיות שונות באופן עצמאי, או עם הפניה מרופא הקהילה.

לאחר פתיחת תיק מיון, מתקבלת האישה על ידי אחות ממיינת, אשר מבררת את סיבת הפנייה למיון. האחות מבצעת בדיקות לחץ דם, דופק וחום, ובמידת הצורך לוקחת בדיקות שתן ודם ראשוניות לצורך קיצור זמן הטיפול. האחות קובעת את מידת הדחיפות של כל מקרה. בהמשך, נבדקת האישה על ידי רופא נשים. לאחר הבדיקה קובע הרופא את המשך הטיפול באישה. האם יש צורך בבדיקות דם או שתן נוספות, ביצוע אולטרה סאונד, בדיקות הדמיה נוספות או הפניה לייעוץ של רופא אחר כגון רופא פנימי, כירורג, אורתופד וכו'.

כל חדר בדיקה מצויד באופן מלא, כולל מיטת בדיקה גינקולוגית עם כל הציוד הנלווה, מכשיר לניטור עוברי ומכשיר אולטרה סאונד. במרבית בתי החולים בארץ, המלווים ממתינים למטופלת בחדר המתנה בצמוד לחדר המיון, וזאת על מנת לשמור על פרטיות הנשים הנבדקות, אך כל אישה רשאית להיכנס עם מלווה לבדיקת הרופא.

בתום הבירור נקבעת תכנית הטיפול לאישה. התוכנית כוללת אפשרות לקבלת טיפול ראשוני במסגרת המיון, כגון נוזלים או תרופות דרך הווריד. בסיום יוחלט על שחרורה עם טיפול מתאים לביתה, או אשפוזה באחת ממחלקות המערך הגינקולוגי או המיילדותי.

מקור המידע – אתר "קופת חולים כללית", אתר "בית החולים הלל יפה".


להצטרפות לקבוצת הווצאפ MedNews – חדשות אורתופדיה ורפואה דחופה >> לחצו כאן



להצטרפות לקבוצת הווצאפ MedNews – חדשות רפואה >> לחצו כאן