כללי הטבע לחיזוק הגוף

רוחב
רוחב
צילום: יצ"ח

ד"ר יצחק דרימר, מומחה לכירופרקטיקה, נותן שישה טיפים לחיזוק טבעי של הגוף כנגד נגיפים

הגוף שלנו חשוף לזן חדש של נגיף, covid-19 (נגיף הקורונה), ועלינו לפתח נוגדנים, שייסעו לגופנו להיות עמיד בפניו. ד"ר יצחק דרימר מספק שש עצות שיחזקו את מערכת החיסונית שלכם. לדבריו התרופה היחידה לנגיף היא מערכת חיסון חזקה. באמצעות כלים טבעיים ופשוטים ניתן לחזק את העמידות של כל אחד מאיתנו.
על פי אתר האינטרנט שלו, יצחק דרימר, הוא דוקטור לכירופרקטיקה בוגר אוניברסיטת M.S.U במישיגן ארה"ב ואוניברסיטת PALMER, בדבנפורט, איווה ארה"ב, המתמחה בתחום הכירופרקטיקה. יודגש כי טיפים אלה, אינם מהווים תחליף להיוועצות אישית עם מומחה מוסמך לתזונה, ועם רופא המשפחה או רופא מומחה.

כלי טבעי ראשון – ידיעה

על כל אחד מוטלת הזכות להבין מול מה האנושות מתמודדות, עליו לקרוא מהו הנגיף, להתחבר אל מאגרי האינטרנט ולחפש באופן אובייקטיבי כל מידע שנכתב על הנגיף. חשוב לנטרל את רעשי רקע שזורים מתח ומביאים לתעוקה רגשית. חשוב להבין שהנגיף עלול לפגוע בעיקר באנשים הפגיעים ביותר – מבוגרים ותינוקות. רוב האוכלוסייה לא תדע שהיא נדבקה.

כלי טבעי שני – שתייה

ביוכימיה המאפשרת לגוף ליצור סביבה עמידה וחזקה, פוגעת ביכולתו של הנגיף להתרבות. הדרך לעשות זאת היא באמצעות תזונה מדויקת, בסיסית יותר, המבוססת על חלבונים, שכן הווירוס משגשג בסביבה חומצית נמוכה מאשר 5.5PH ונבלם בסביבה בסיסית גבוהה מאשר PH 7.

הדרך הראשונה להביא את הגוף שלנו לרמה בסיסית היא על ידי צריכת נוזלים. רוב האנשים מבלבלים צימאון ברעב, במיוחד כאשר הם חווים מתח, ולכן נמצאים במצב של התייבשות. אחת הדרכים להימנע מכך היא על ידי צריכה של שני ליטרים של מים ביום, עדיף מים חמימים או מים חמים עם לימון, וכן צריכה של משקאות שאינם מכילים קפאין כגון תה צמחים ללא סוכר.

מה מיוחד בלימון? הלימון מכיל ויטמין C מסיס במים ולכן יש ביכולתו לחדור לתא ולשפר את הסביבה שם, כך שהנגיף יתקשה להתרבות, ולבסוף יפונה דרך השתן והצואה.

כלי טבעי שלישי – תזונה

בחג הפסח, חשוב לכלול בסל כמה שיותר מזונות המביאים לבסיסיות הגוף, כמו ירקות ירוקים, ירקות שורש, שורש סלרי, סלק, גזר, שורש פטרוזיליה, גרעינים, זירעונים, חלבון צמחי כמו עדשים, שעועית, אפונה, אורז בר או אורז מלא. הדבר הבא הוא להמעיט כמעט עד כדי הימנעות ממוצרי חלב, כיוון שהם מחלישים את הגוף בימים אלו. כמו כן, להימנע מכול המוצרים המכילים סוכר. קמחים הופכים בגוף לסוכר ולכן מומלץ לצרוך אותם פחות בתקופה זו.

מה לגבי בשר ועוף? עוף פחות מתאים. גם בשר פחות מתאים. שניהם מביאים לחומציות הגוף ותהליך העיכול שלהם ארוך. ופירות? אפשר לאכול עד שני פירות ביום, וחשוב לאכול את הפרי כחצי שעה לפני האוכל, כיוון שהוא מתעכל באזור מסוים של הגוף.

כלי טבעי רביעי- תוספי מזון

בתוך המערך הנ"ל נשלב תוספי מזון, שיתרמו לחיזוק המערכות השונות בגוף. באופן ספציפי נתמקד בנוגדי חימצון כמו מולטי ויטמין קל לפירוק. יודגש כי מומלץ להיוועץ ברופא על מנת לקבל אבחון מדויק להתאמת תוספי המזון ביחס למצב הרפואי האישי וביחס לצרכיו של כול מטופל.

באופן עקרוני, במקרים רבים המיקוד הוא בתוספים מהסוגים הבאים: נוגדי חמצון, ויטמין ,A ויטמין C, ויטמין E, ואומגה שלוש, שכן תפקידם לבנות את התא, לחזק אותו ולתפעל אותו מבפנים ומבחוץ. ואולם חשוב לצרוך תוספי מזון רק לאחר היוועצות במומחה, שיבנה לכם תכנית מסודרת לכך, כיוון שתוספי מזון מאזנים בין חוסרים ועודפים שונים בגוף.

כלי טבעי חמישי- פסיכולוגיה

יש אנשים שהסגר בבתים משפיע עליהם לרעה. הם מטפסים על הקירות, שקועים בחרדות, דואגים לגבי העתיד ויש אף כאלה החוששים לחייהם ולחיי הקרובים אליהם. לאחרים נראה כי האנושות על סף בלימה. כיצד הפסיכולוגיה המידית יכולה לסייע בנושא?

המתח רב, זה נכון. יחד עם זאת חשוב שכל אדם ישאל את עצמו שאלה – באיזה מצב פסיכולוגי ומנטלי הוא שם את עצמו?! כי אם הוא מלחיץ את עצמו, אז הוא מפר את המערכת החיסונית שלו. הפחד מפני המצב, יכול לפגוע בבריאות יותר מאשר המצב עצמו.

כאשר הצד המנטלי מבין, שלכל משבר יש פתרון, אז הוא יכול לחוות שמחה והבנה שהאנושות תהיה בסדר. זה הזמן להביע שמחה ולחזק את מערכת החיסון. זה הזמן להאמין בעצמנו ובהמשכיות שלנו וכך לפתח עמידות. אני רואה את זה גם בקליניקה שלי פעמים רבות, שמיחושים פיזיים הם תוצר של חרדה נפשית. וכאשר מטפלים במקור החרדה הנפשית, חל שיפור פיזי.

כלי טבעי שישי – תדר

על פי תפיסתי, כל דבר ביקום נמצא ברטט ובתדר מאוד ספציפיים. ככל שהרדאר עוצמתי יותר, האדם הופך עמיד יותר. זה נכון לכל התחומים – כלומר למצב כלכלי, מנטלי, רגשי, או פיזיולוגי. כאשר האדם מרגיש ירוד, הוא הופך לפחות עמיד. כאשר האדם נמצא ברדאר גבוה, הוא יכול להתמודד עם כל וירוס ביעילות. אדם יכול לעזור לעצמו בחיזוק הרדאר על ידי מדיטציה, אימון, או הדרכה.


להצטרפות לקבוצת הווצאפ MedNews – חדשות רפואה >> לחצו כאן