איש השבוע: מנהל אורתופדיה ילדים בעמק

222222222222222222
222222222222222222
ד"ר נועם בור צילום: העמק

38 שנים הוא בבית החולים העמק בעפולה. ד"ר נועם בור, מנהל היחידה לאורתופדיית ילדים, מתמחה בהענקת חיים חדשים לגמדים. ד"ר בור הוא איש השבוע (01.05.2020) בקהילה הרפואית בישראל

ד"ר נועם בור, מנהל היחידה לאורתופדיית ילדים בבית החולים העמק, נשוי פלוס שלושה, עובד בבית החולים בעפולה כבר 38 שנים. ד"ר בור הוא מומחה להארכת גפיים לנמוכי קומה והוא מיישם שיטות טיפול מתקדמות וחדשניות כדי להעניק למטופליו איכות חיים טובה וביטחון עצמי.

מדי יום שישי, בוחר אתר "מדניוז" אישים מהקהילה הרפואית, הראויים להערכה והוקרה. ד"ר נועם בור הוא איש השבוע (01.05.2020) של הקהילה הרפואית בישראל.

ד"ר נועם בור צילום: העמק

"גמדים", על פי המינוח הרפואי, הם אנשים שנולדו קטנים בשל פגם גנטי ולא יגבהו לממדים של "אנשים רגילים". ד"ר נועם בור מסביר. "לא מדובר בניתוח קוסמטי בלבד. ישנן הרבה בעיות אצל אנשים הסובלים מגמדות. מעצם היותם נמוכים, הם אינם יכולים לעשות דברים שבשגרה, כמו לשבת על כיסא רגיל, לסגור ולהדליק אור, בעיות בנהיגה, ובאופן כללי הם לא מתפקדים כרגיל. בנוסף יש להם בעיות רפואיות כגון עיוות של הגפיים התחתונות, ואנו מתקנים את העיוותים. הם סובלים גם מגמישות יתר במפרקים ועוד".

הטיפול נמשך לאורך שנים. בכל פעם מנתחים מקום אחר. ניתן להאריך באופן ראשוני גפיים תחתונות עד 15 ס"מ. לדברי ד"ר בור, הטיפול מיועד לאנשים נמוכים מאוד, כלומר בגבהים של מטר ועשרה סנטימטרים או מטר ועשרים סנטימטרים. ד"ר בור מעניק להם איכות חיים טובה יותר בפן התפקודי והנפשי, ונחשב רופא מוערך מאוד בקרב מטופליו וחבריו לעבודה, בזכות המקצוענות, האנושיות והמון המון מסירות.


להצטרפות לקבוצת הווצאפ MedNews – חדשות אורתופדיה ורפואה דחופה >> לחצו כאן



להצטרפות לקבוצת הווצאפ MedNews – חדשות רפואה >> לחצו כאן