מרפאה למומים קרניו-פציאלים בילדים

ד
ד"ר יניב אבנר צילום: מאיר

בבית החולים מאיר פועלת מרפאה רב מקצועית משולבת לילדים ותינוקות, שנולדו עם חיך ושפה שסועים. באחת, מתוך 700 עד 1,000 לידות, נולד תינוק עם שפה או חיך שסועים

בבית החולים מאיר פועלת מרפאה רב מקצועית משולבת לילדים ותינוקות, שנולדו עם מומים קרניו-פציאלים, כשהידועים בהם הם חיך ושפה שסועים. אחת, מתוך 700 עד 1,000 לידות, תהיה של תינוק הנולד עם שפה או חיך שסועים. מדובר במום הנגרם בעקבות חוסר בחיבור של השפה, החיך ולעיתים קרובות של שניהם ביחד. צוות המרכז בבית החולים בכפר סבא, כולל כירורגים מתחום פה, פנים ולסת, אף אוזן גרון ופלסטיקה, גנטיקאי, אורתודנט, קלינאית תקשורת, מרפאה בעיסוק, עובדת סוציאלית, דיאטנית, אודיולוגית, ורכזת תיאום.

ד"ר יניב אבנר, מנהל שירות אף אוזן גרון ילדים ומחלות חיך, ומנהל המרכז: "ההחלטה להקים את המרכז בעבור ילדים הסובלים ממומים מורכבים נובעת מהחשיבות המכרעת שצוות רב מקצועי יטפל בהם ויקבל את ההחלטה המשותפת,- הנכונה ביותר עבור הילד. הצוות הרב מקצועי מספק מענה מקיף וכולל לצרכים הרפואיים לצד תמיכה ומענה לצרכים הנפשיים והפרא רפואיים של המטופל ובני משפחתו. לא פעם מדובר בתוכנית ארוכת טווח המתחילה בעת שהתינוק רק בן שלושה חודשים ומסתיימת קרוב לגיל העשרים".

ד"ר עמי גליק, כירורג פה ולסת ביחידת כירורגית פה, פנים ולסתות: "במצבים בהם השסע רחב מדי וניכרת קריסה משמעותית גם של הנחיר והאף וישנו פער עצום בין השפתיים והלסתות אנו משתמשים בטכניקות מתקדמות שונות על מנת לצמצם את הפער ולהגיע בהמשך בזכות כך לתוצאות ניתוחיות טובות הרבה יותר. פעולות אלו מתבצעות ע"י פלטה המותאמת ומשתנה על בסיס שבועי המאפשרת השפעה על הגדילה הטבעית של הלסתות או בסיוע במעין 'פלסטר' המיועד לצמצם את השסע בשפתיים ולהקל על המתח בין שני הצדדים. שימוש בטכניקות אלו משפר את עמדת האף, הלסתות והשוליים של השפתיים ותורם למראה הכללי של הפנים בסוף הפעולות הניתוחיות".


להצטרפות לקבוצת הווצאפ MedNews – חדשות אורולוגיה, גסטרו ופלסטיקה >> לחצו כאן



להצטרפות לקבוצת הווצאפ MedNews – חדשות רפואה >> לחצו כאן