קייטנה לילדים חולי פסוריאזיס

יונה-קציר-מנכלית-אגודת-הפסוריאזיס
יונה-קציר-מנכלית-אגודת-הפסוריאזיס

בישראל יש כאלפיים ילדים חולים בפסוריאזיס, מחלת עור דלקתית כרונית, הפוגעת בהם חברתית ונפשית. אגודת הפסוריאזיס מגייסת תרומות כדי לאפשר לילדים, שהוריהם אינם יכולים לממן את העלויות, להשתתף בקייטנת ריפוי ייחודית בים המלח

יונה קציר צילום: אגודת הפסוריאזיס

בישראל יש כאלפיים ילדים חולים בפסוריאזיס, מחלת עור דלקתית כרונית, הגורמת לילדים להתבייש ופוגעת במצבם החברתי והנפשי. עבור ילדים אלו, מקיימת מדי שנה אגודת הפסוריאזיס בישראל, קייטנת ריפוי ייחודית בים המלח לילדים בגילאי 8-18. הקייטנה מופעלת בהתנדבות על ידי צוות מדריכים, שהם בעצמם בוגרי הקייטנה המתמודדים עם פסוריאזיס, ומלווה ברופא צמוד לאורך כל הפעילות.

הקייטנה היא גם המקום של הילדים לפגוש ולהכיר ילדים נוספים, שסובלים מפסוריאזיס, ולהבין שהם לא לבדם מול המחלה, ולחזור הביתה במצב בריאותי ונפשי טוב יותר ולהמשיך את החופש הגדול כמו שאר החברים שלהם בבית. השנה נוצרה בעיה בשל הקורונה. בגלל השלכות כלכליות של משבר הקורונה, והורים רבים שיצאו לחל"ת, לא כל הילדים יכולים להשתתף בה בשל המצב הכלכלי של המשפחה.

על פי סל הבריאות זכאים הילדים להשתתפות במימון שהייה בים המלח לתקופה של עד חודש ימים, לצורך קבלת הטיפול האקלימי. החזר מקופות החולים עומד על כ- 50% בלבד מהעלות וכל הורה צריך להוסיף מכיסו סכום של כ-₪ 4,000 כדי שיוכל לשלוח את ילדו לקייטנת הריפוי. בעקבות זאת ילדים רבים לא זוכים להגיע ולהיות חלק מקייטנת הריפוי שכוללת טיפולים רפואיים אינטנסיביים והליך טיפול נפשי.

יונה קציר, מנכ"לית אגודת הפסוריאזיס: "חשוב לנו שהורים ידעו על דבר קיום הקייטנה הייחודית בעולם. אמנם, על פי סל הבריאות זכאים הילדים להשתתפות במימון חלקי של השהייה בים המלח לתקופה של עד 30 יום בשנה, לצורך קבלת הטיפול האקלימי לו הם זקוקים, אולם, לצערנו, ההחזר מקופות החולים מכסה רק חלק מן העלויות וכל הורה צריך להוסיף מכיסו סכום של אלפי שקלים כדי לשלוח את ילדו לקייטנת הריפוי, והדבר קשה מאד במיוחד עכשיו לנוכח המשבר הכלכלי בעקבות מגפת הקורונה. כך, ילדים רבים לא יכולים להיות חלק מהקייטנה, שתתקיים בין התאריכים 15/7-02/08 במלון בים המלח, במשך 18 יום, ובזכותה הילדים משיגים הפוגה מהמחלה, ויכולים לחיות ולבלות כמו שאר הילדים, מבלי לסבול מנגעים וגירודים המלווים למחלה. בעמותה מגייסים תרומות עבור הילדים שאינם יכולים להשתתף בשל מצבם הכלכלי של הוריהם. לתרומה ניתן לפנות לאתר האגודה".


להצטרפות לקבוצת הווצאפ MedNews – חדשות רפואה >> לחצו כאן