להעלות על נס

צנתור-מוח-בשמיר7389
צנתור-מוח-בשמיר7389
צוות נוירורדיולוגיה פולשנית צילום: אסף הרופא

תושב מודיעין ניצל בזכות תושייתם של רעייתו, נהג אמבולנס וצוות צנתור מוח של אסף הרופא בראשות דר' רונן לויטה ודר' שני קלמנוביץ

תושב מודיעין, בן 59, חש לאחרונה בסחרחורת וחולשה עזה בפלג גוף שמאל. כאשר ניסה לקרוא לאשתו הוא נפל. משזו הגיעה הבחינה כי פניו מעוותים, דיבורו לא ברור וכי אינו יכול להניע את יד ורגל שמאל. היא הבינה כי מצבו של בעלה קשה, ומיהרה להזעיק סיוע ממגן דוד אדום.

במהלך הנסיעה דיווח נהג האמבולנס לחדר המיון במרכז הרפואי שמיר בצריפין (בית החולים אסף הרופא) כי הוא בדרכו אליהם. בכניסה לחדר המיון חיכה צוות השבץ של בית החולים. תוך דקות ספורות בוצעה בדיקת CT והוא הובהל לחדר הצנתורים.

דר' שני קלמנוביץ: "בחדר הצנתורים הודגמה חסימה של כלי דם מרכזי המוביל דם למוח. בצנתור בוצעה פתיחה מלאה של כלי הדם החסום. כשעה לאחר הפעולה שב המטופל להכרתו, השיתוק ביד וברגל חלפו, והוא שב לדבר כתמול שלשום".

הטיפול המוצלח בוצע על ידי היחידה לנוירורדיולוגיה פולשנית בראשות דר' רונן לויטה. המטופל, שחייו ניצלו, הודה בחום לצוות הרפואי ואמר: "קרה לי נס".


להצטרפות לקבוצת הווצאפ MedNews – חדשות נוירולוגיה ונוירוכירורגיה >> לחצו כאן



להצטרפות לקבוצת הווצאפ MedNews – חדשות רפואה >> לחצו כאן