תרופה ניסיונית לחולי קורונה קשים
מחקר במימון המדען הראשי בבית החולים סורוקה: האם טיפול בתרופת פירפנידון יכול לשפר את סיכויי ההישרדות הנמוכים, של חולי קורונה קשים ומונשמים, ואחר כך למנוע סיבוכים ארוכי טווח לאלו ששורדים
המרכז הרפואי סורוקה, מקיים מחקר ייחודי שבודק את יעילות תרופת הפירפנידון בחולי קורונה קשים. המחקר מתבצע כחלק ממענק, שקיבל בית החולים בבאר שבע, מהמדען הראשי. מוביל המחקר הוא ד"ר אורי גלנטה, רופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ קורונה בבית החולים סורוקה, יחד עם המרכז למחקרים קליניים בסורוקה.
כאמור, המחקר בודק את היעילות של תרופה בשם פירפנידון בחולי קורונה במצב קשה, שנכון להיום שיעור ההישרדות שלהם ברחבי העולם נמוך מאוד. התרופה מיועדת במקור, לטיפול בחולים הסובלים ממחלת הצטלקות ריאתית ראשונית, מצב המאפיין גם חולי קורונה קשים.
ד"ר אורי גלנטה מסביר: "החלטנו לבדוק את השפעת התרופה הזו על חולי קורונה קשים, הזקוקים לטיפול נמרץ וסובלים מדלקת ריאות ויראלית, משנית לקורונה. יחד עם התהליך הדלקתי, מתרחש במקביל תהליך של היווצרות רקמת צלקת בריאות (פיברוזיס). תהליך זה לעיתים דורש זמן ארוך להחלמה, וישנם חולים, שבהם הריאות לא מצליחות להחלים כלל".
"מטרת המחקר", מוסיף ד"ר גלנטה, "היא לבדוק האם טיפול מוקדם בפירפנידון יכול להאט, לבלום או לזרז החלמה של הריאות החולות – ובכך לשפר את שיעור ההחלמה והגמילה מהנשמה מלאכותית של חולי הקורונה". כמו כן, תיבחן השפעת הטיפול בתרופת פירפנידון, על סיבוכים ארוכי טווח לאחר החלמה מקורונה.
החולים שישתתפו במחקר, מחולקים רנדומלית לשתי קבוצות: קבוצת התערבות בה מקבלים החולים את התרופה; וקבוצת ביקורת בה החולים אינם מקבלים את התרופה. המחקר בוחן האם התרופה משפרת את סיכויי ההישרדות של החולים הקשים בקורונה, שכיום סיכויי ההישרדות שלהם נמוכים. כמו כן יבדוק המחקר, כאמור, האם התרופה שיפרה את ההשפעות ארוכות הטווח, לאחר הקורונה, על החולים ששרדו.
ד"ר אורי גלנטה מסכם: "יש בסיס טוב לחשוב שהתרופה תועיל בטיפול במחלה הריאתית הקשה, הנגרמת מנגיף הקורונה. על מנת לקבל נתונים מוצקים ומובהקים, נזדקק לבדוק עשרות חולים במסגרת המחקר".