כירורגיה אנדוסקופית מתקדמת
חדש בבית החולים כרמל: ניתוח בלוטת התריס ובלוטת יותרת התריס ללא חתך
ד"ר אריה ביטרמן מסביר: "עד כה, לצורך כריתה של בלוטת התריס, הממוקמת בקדמת הצוואר, היה צורך בביצוע חתך בבסיס הצוואר. צלקת זאת, הממוקמת בבסיס הצוואר, גלוייה לעין ומפריעה מאוד אסתטית למטופלים. כיום, בעזרת הטכנולוגיה האנדוסקופית, אנחנו נכנסים באמצעות כלים אנדוסקופיים קטנים מתוך חלל הפה – ומגיעים לאזור הבלוטה החולה ומסירים אותה. בתום הסרת הבלוטה, בסיום הניתוח, לא נשאר סימן או חתך בצוואר".
הניתוח האנדוסקופי להוצאת הבלוטה נעשה בשילוב של המחלקה הכירורגית א' עם מחלקת אף אוזן גרון וניתוחי ראש וצוואר של בית החולים כרמל, בניהולה של פרופ' אילנה דואק. "שיתוף הפעולה בין המחלקות שלנו נהדר", אומרת פרופ' דואק. "אנו עושים הכול יחד כדי להעניק למטופלים שלנו שירות וניתוח איכותי מקצועי ועדכני בתחום ניתוחי הראש צוואר".
בישראל מתגלים בכל שנה כ-1,100 מקרים חדשים של סרטן בלוטת התריס. זהו הסרטן הרביעי בשכיחותו בישראל והוא מופיע יותר אצל נשים, מאשר בגברים. "אחת הבעיות הנפוצות בניתוח כזה", מתאר ד"ר ביטרמן, "היא הצלקת לאחר הניתוח.
מדובר בצלקת בולטת לרוחב הצוואר, הפוגעת מאוד במראה המטופל, והיא בולטת ומציקה באופן מיוחד אצל נשים שעברו את הניתוח".
באמצעות הכלים האנדוסקופים והטכנולוגיה והניסיון, שנרכשו עם השנים בניתוחים לפרוסקופיים, יכולים מומחי בית החולים כרמל לבצע כעת את הניתוח בהצלחה רבה ללא החתך. לדברי פרופ' ביטרמן, הניתוח בשיטה האנדוסקופית הינו בעל אחוזי הצלחה גבוהים יחסית, ומבחינת הסיכונים הוא באותה רמת סיכון וסיבוך כמו ניתוח החתך הרגיל. היתרון הבולט הוא באסתטיקה, ובמתן האפשרות למטופלים להסתובב לאחר הניתוח ללא צלקת בצוואר.
ד"ר ביטרמן ופרופ' דואק מסכמים : "נמשיך לעשות את הכול כדי לאפשר למטופלים שלנו את הטיפול האיכותי והמקצועי ביותר, תוך שימוש בטכנולוגיות ובגישות הניתוחיות המתקדמות ביותר, כמיטב המסורת שלנו בבית החולים כרמל".
להצטרפות לקבוצת הווצאפ MedNews – חדשות לב וכירורגיה >> לחצו כאן
להצטרפות לקבוצת הווצאפ MedNews – חדשות רפואה >> לחצו כאן