לידה טבעית
לידה טבעית בבית חולים היא טרנד נפוץ. יולדת הרוצה בכך צריכה להבין שמדובר בלידה ללא התערבות רפואית וללא נטילת משככי כאבים, תוך היענות של האישה לאינסטינקטים הטבעיים של גופה
לידה הינה חוויה מעצימה, מרגשת, אישית ופרטית וכאשר היא מתקדמת באופן טבעי, ידוע גם ששיעור הסיבוכים קטן יותר והתוצאות טובות יותר. הטרנד הטבעי, נכנס גם למחלקות הלידה בבית החולים, זאת לאחר שנשים רבות הביעו את רצונן ללדת בצורה טבעית בבית חולים בלי לקחת סיכון מיותר ללידה טבעית בבית. כיום ניתן למצוא בתי חולים רבים המאפשרים ליולדת את חווית הלידה הטבעית.
יולדת המעוניינת ללדת לידה טבעית צריכה להבין שמדובר בלידה ללא התערבות רפואית וללא נטילת משככי כאבים, תוך היענות של האישה לאינסטינקטים הטבעיים של גופה. במהלך לידה טבעית היולדת שותפה פעילה לתנועתיות בלידה, המאפשרת לה שליטה בתהליך ולתינוק כניסה והתברגות נכונה בתעלת הלידה. אישה שיכולה ללדת בלידה טבעית צריכה לענות על מספר קריטריונים. היולדת צריכה להיות בריאה, בהריון תקין, בשבוע שלושים ושבע עד ארבעים ושניים להריונה, ובסיכון נמוך, עם עובר יחיד, במצג ראש. היולדת צריכה להגיע לאחר שביצעה מעקב הריון רציף וללא עבר של ניתוח קיסרי.
מהלך לידה טבעית: בסביבה תומכת ולא מתערבת משתחרר בטבעיות ההורמון אוקסיטוצין, הורמון אשר מופרש בזמן ריגוש מיני ועל כן מכונה גם "הורמון אהבה". שחרור ההורמון הזה מסייע לכיווץ הרחם בזמן הלידה. אישה שמחליטה ללדת באופן טבעי, ללא אפידורל, לא חייבת לשכב על הגב, אלא מסוגלת להתנועע באופן חופשי – לעמוד או ללכת, לזוז על כדור, לשבת בבריכה או באמבטיה. העובדה שאישה לא שוכבת על הגב, אלא מתנועעת בתנוחות זקופות משפיעה מאוד על התקדמות הפתיחה וירידת הראש במהלך צירי הלידה. נשים רבות אשר יולדות בלידה טבעית מדווחות אחר כך על תחושת העצמה והישג שלא ניתנת לתיאור במילים. הן חשות כמי ששולטות על התהליך והסיוע שהן מקבלות מהמיילדות בחדר מסייעות להן להתמודד עם הכאב והעייפות.
קיימים אמצעים רבים שאינם תרופתיים להפחתת עוצמת הכאב: שימוש בחום, מגע ועיסויים. שהיה במים זורמים או באמבט. סביבה שקטה, רגועה ותומכת המאפשרת לגוף לשחרר אנדורפינים שהם משככי הכאב הטבעיים. תנועתיות ושינויי תנוחות המסייעים לך להתמודד עם הכאב והצירים. מיילדת אישית הצמודה אלייך בתהליך. כל אלה מסייעים לתחושת שחרור והרפיה, שמקלות על הכאב.
מקור מידע – "בית חולים ליס ליולדות ונשים", מאמר מאת יהודית שי
להצטרפות לקבוצת הווצאפ MedNews – רפואת נשים ויולדות >> לחצו כאן
להצטרפות לקבוצת הווצאפ MedNews – חדשות רפואה >> לחצו כאן