חינוך ושיטור
הושקו מרחב חינוכי מחודש, ותחנת שיטור, במרכז הרפואי קפלן
לפני כמה שבועות הושקו מרחב חינוכי מחודש, ותחנת שיטור, במרכז הרפואי קפלן ברחובות.
מרחב חינוכי מחודש
בבית הספר שבמרכז הרפואי קפלן הושק מרחב חינוכי מחודש וחדשני, ששופץ הודות לארגון סאסא סטון, ובשיתוף בנק הפועלים. המרחב מסייע לילדים המאושפזים בעיבוד חוויית האשפוז, בתיווך לקראת פרוצדורות רפואיות, השלמת חומר לימודי, העשרה חינוכית ומתן מענה רגשי.
טקס חנוכת המרחבים המחודשים נערך בסוף חודש יוני 2023 במרכז הרפואי קפלן במעמד מנהל המרכז הרפואי קפלן וביה"ח הרצפלד, פרופ' טריף בדר, סוניה גומס דה מסקיטה נציגת משפחת התורמים של ארגון סאסא סטון, עמוס שביט מנכ"ל עמותת ידידי המרכז הרפואי קפלן, מירי קינן מפקחת על בית הספר מטעם משרד החינוך, סיגל צדוק שאקי מנהלת בית הספר שבבית החולים, אתי אבני מנכ"לית סאסא סטון, אביעזר סגל, חבר הנהלת סאסא סטון, זוהר בלום מ"מ ראש עיריית רחובות ומחזיק תיק החינוך, ואורחים נוספים.

המרחב החינוכי של בית הספר נמצא בתוך מחלקות הילדים של קפלן ופרוס על פני שתי קומות. המרחב החינוכי המחודש מספק לילדים המאושפזים מרחב לימודי חינוכי מתקדם, עם אמצעים טכנולוגיים ביניהם מקרן אינטראקטיבי וסורק לייזר, כמו כן קיים מטבח מצויד לקיום למידה דרך אפייה ובישול. הליך שדרוג המרחב הוביל את בית הספר לתהליכי חשיבה עמוקים, לדיוק במטרות בית הספר, להתאמה ויישום המענים החינוכיים באופן המיטבי ביותר עבור הילדים המאושפזים. אחת המטרות המרכזיות של המרחב החינוכי הינה עיבוד חוויית האשפוז באמצעות הכנת הילדים המאושפזים לקראת פרוצדורות רפואיות, כך שיוכל להיות מוכן נפשית וריגשית ותחושת הבטחון והוודאות שלו לקראת ההליך הרפואי תגבר. לצד זאת, המרחב החינוכי מאפשר רצף לימודי וחינוכי לילדים המאושפזים שאינם מגיעים לבית הספר שלהם בקהילה בתקופת האשפוז.
ארגון סאסא סטון, המקדם חינוך לילדים המאושפזים ב-41 בתי-הספר שבבתי החולים ברחבי הארץ זה למעלה מ-13 שנים, מקים מרחבים חינוכיים בבתי ספר שבבתי החולים, עבור הילדים המאושפזים. המרחב החינוכי מצטרף לעוד עשרה מרחבי למידה ייחודיים נוספים שהוקמו ושופצו על ידי ארגון סאסא סטון, בשנים האחרונות לטובת הילדים המאושפזים ברחבי הארץ.
מנהל המרכז הרפואי קפלן וביה"ח הרצפלד, פרופ' טריף בדר: "צוות המורים במרחב החינוכי בקפלן מסייע באופן משמעותי לצוות הרפואי לתווך לילדים המאושפזים את ההליכים הרפואיים, על מנת להקל עליהם הן את הטיפול והן את תקופה האשפוז. המרחב החינוכי מבטא את המחויבות הערכית האמיתית של משרד החינוך, עיריית רחובות, צוות המרחב ובית החולים לילדים המאושפזים. אני מבקש מכם לא להפסיק לחלום אף פעם. אני מבקש להודות באופן אישי לגב׳ סיגל צדוק שאקי, מנהלת בית הספר, ולצוות החינוכי על העשייה הרבה, ולהודות לסאסא סטון וסגנית היו"ר, הגב׳ סוניה גומס דה מסקיטה, בנק הפועלים ועמותת ידידי קפלן על התרומה שאפשרה את השיפוץ הזה".
סגנית יו"ר סאסא סטון ונציגת משפחת התורמים, סוניה גומס דה מסקיטה: "ארגון סאסא סטון שמח להמשיך לפתח את תחום החינוך לכ140,000 ילדים מאושפזים מידי שנה, ולקדם מרחבים לימודיים חדשניים לטובת הילדים המאושפזים ברחבי הארץ. המרחב שאנו חונכים היום במרכז הרפואי קפלן מיוחד מאוד היות והוא מספק אפשרות לכל ילד וילדה שמגיעים לבית החולים לצפות בהליך הרפואי שהם צפויים לעבור, ולהגיע אליו מוכנים בצורה המיטבית. הילד המאושפז חווה אי וודאות כשמנתקים אותו מהשגרה, מבית הספר שלו בקהילה ומהסביבה הביתית, והמרחב החינוכי המחודש מספק לו כעת את מה שהוא צריך מבחינת שמירה על הרצף הלימודי והכנה נפשית וריגשית להליך הרפואי. אנו מודים להנהלת בית החולים ומנהלת בית הספר על השותפות."
סיגל צדוק שאקי, מנהלת בית ספר קפלן בחטיבת הילדים: "בית ספר קפלן שייך למשרד החינוך ופועל במחלקות האשפוז בחטיבת הילדים מתוקף חוק חינוך ילדים חולים. בית הספר מהווה מקום בריא לילד החולה ורצף של שגרה חינוכית. אני מבקשת להודות לכל השותפים שאפשרו שדרוג של המרחב באופן שמשפר את המענה שלנו לילדים".
מרכז שיטור חדש
בקביל, נחנך מרכז שיטור במרכז הרפואי קפלן, מקבוצת קופת חולים כללית, בפיקוד רס"ר יניב פרח ממשטרת רחובות. מרכז השיטור הוקם בעקבות החלטת הממשלה על הצבת שוטרים בבתי חולים ברחבי הארץ, וזאת לאור מקרי אלימות חוזרים ונשנים כלפי עובדים ועובדות במוסדות רפואיים. מרכז השיטור בקפלן יעניק שירותי משטרה לעובדי המרכז הרפואי וכן למטופלים, לרבות הגשת תלונות בזמן אמת, התערבות באירועים פליליים במידת הצורך וכן מידע ושירותים נוספים הניתנים על ידי המשטרה.
מפקד תחנת רחובות, סנ"צ דודי מירון: "שיתוף הפעולה בין בית החולים וכללית לבין משטרת ישראל הוא המפתח להצלחה. יניב הוא שוטר מבריק ומצטיין ונבחר להוביל את מרכז השיטור מבין מועמדים רבים. המדיניות שלנו היא אפס סובלנות לאלימות כלפי משרתי ציבור, שזקוקים לביטחון האישי שלהם בשביל לבצע עבודתם".
מנכ"ל כללית, רו"ח אלי כהן: "בית חולים חייב להיות מקום בטוח לכל הבאים בשעריו, ולצערי לא תמיד זה המקרה. שיתוף הפעולה עם משטרת ישראל יחזק את תחושת הביטחון של העובדים שלנו. דמיינו איזה שירות רפואי נותן הצוות הרפואי כאשר תחושת הביטחון שלו נפגעת, לעומת השירות שהוא נותן כשהוא מרגיש בטוח. ההבדל בין השניים הוא קריטי להצלת חיים. במובן הזה, גם השוטר המוצב במרכז השיטור בבית החולים עוסק למעשה בהצלת חיים ותורם לה. אני מבקש להודות למשטרת ישראל שמקדמת נושא חשוב זה".
מנהל המרכז הרפואי קפלן וביה"ח הרצפלד, פרופ' טריף בדר: "הצוותים בקפלן עושים לילות כימים למען הצלת חיים והענקת טיפול רפואי ושירות טובים ביותר. יש לנו אפס סובלנות לאלימות, מכל סוג שהיא, כלפי הצוותים בבית החולים, ואנו מברכים על על פעילות המשטרה למיגור מקרי אלימות. לנוכחות הפיזית של שוטר במרכז הרפואי תהיה ללא ספק תרומה גדולה הן בפועל לצמצום מקרים אלו, והן לתחושת הביטחון של הצוותים הרפואיים. אני מבקש להודות למשטרה על כך שנוכחותו של השוטר בקפלן מהווה כח משמעותי לצד צוות הבטחון של קפלן שנמצא תמיד בשטחי בית החולים ועושה כל מה שנדרש כדי שבקפלן ירגישו בטוח".
ניר רבי, מנהל יחידת הביטחון בקפלן: "יחידת הביטחון של קפלן נמצאת בבית החולים 24/7 ונותנת מענה, בין היתר, לצוותים הרפואיים בכל מקרה בו תחושת הביטחון שלהם נפגעת. לצערי, מדובר בתופעה המתרחשת מידי יום ביומו, ואנו נקראים למחלקות וליחידות השונות לטיפול במקרי אלימות מילולית ואף פיזית מספר פעמים ביום. הקשר שלנו עם תחנת המשטרה ברחובות הוא קשר מצוין, אך ללא ספק נוכחות של רס"ר פרח בבית החולים תסייע לעבודה השוטפת של יחידת הביטחון, ותקל על הצוותים להגיש תלונה במידת הצורך".