פרס משרד הקליטה לפרופ' כהן-סימברקנו

הענקת הפרס. צילום: הדסה
הענקת הפרס. צילום: הדסה

הרופאה שעלתה לארץ מארגנטינה לפני 21 שנה, מנהלת כיום את יחידת ריאות ילדים ואת המרכז לסיסטיק פיברוזיס, בבתי החולים הדסה עין כרם והדסה הר הצופים

פרופ' מאלנה כהן-סימברקנו, רופאת ילדים מומחית במחלות ריאה בילדים במרכז הרפואי הדסה, זכתה בפרס שרת העלייה והקליטה אשר הוענק לעולים על תרומתם יוצאת הדופן למדינה. האירוע נערך בבית הנשיא במעמד נשיא המדינה, יצחק הרצוג, ושרת העלייה והקליטה, פנינה תמנו שאטה, משפחתה של הרופאה וחבריה לעבודה בבתי החולים של הדסה. "כשקיבלתי לפני כמה שבועות טלפון אישי משרת העלייה והקליטה, לא האמנתי שזו אכן היא וזוהי הבשורה אשר בפיה", מספרת פרופ' כהן-סימברקנו בחיוך. "התרגשתי כל כולי. העלייה שלנו לישראל לפני 21 שנים היא הצעד הכי נכון וציוני שעשינו, ואנו מאושרים לגדל כאן את ילדינו, חלקם אחרי צבא וחלקם עדיין לומדים".

פרופ' מאלנה כהן-סימברקנו. צילום: אבי חיון

בפרסומי משרד העלייה והקליטה, אשר בחרו בחמישה עולים בסך הכל מתוך אלפים ראויים שהוגשה מועמדותם, ציינו כי "היא נחשבת לעילוי בתחומה וזכתה בפרס על פועלה הענף בתחום הרפואה" והדגישו כי הזוכה תרמה תרומה ייחודית לחברה בתחומה".

פרופ' כהן-סימברקנו למדה רפואה באוניברסיטת בואנוס איירס, ארגנטינה, ומיד עם סיום לימודיה בשנת 2000 עלתה לארץ עם בני משפחתה. "בעלי מהנדס מחשבים וקיבל הצעת עבודה שכללה מעבר לישראל. ביחד עם ציונות אמיתית שפעמה בנו והמחשבה שארץ ישראל היא מקום טוב וראוי לגור בו, לגדל ילדים ולהתקדם במקצוע הרפואה, החלטנו לעשות עליה", היא מספרת. בין השנים 2003 -2007 ביצעה התמחות ברפואת ילדים בבית החולים הדסה הר הצופים ובשנת 2010 החלה תת התמחות במחלות ריאה בילדים בבתי החולים
של הדסה.

"במהלך ההתמחות ברפואת ילדים בחרתי לעסוק גם בצד הקליני וגם בצד המחקרי של מחלות ראייתיות כרוניות מתוכם נמשכתי לנושא של סיסטיק פיברוזיס", מספרת פרופ' כהן – סימברקנו. "תחום המחלות הכרוניות מעניין אותי בעיקר בשל העובדה שאני מלווה בו את המטופלים במשך זמן רב. מחלה כרונית היא מחלה המתפתחת בהדרגה ומרגע האבחון של המחלה אני הופכת להיות לחלק מהחיים של המטופל או המטופלת שלי ומשפחתם. אני מעורבת מאוד בחייהם, בהחלטות שונות- קטנות וגדולות והקשר שנוצר עם

המטופלים הוא דבר שאי אפשר לרכוש בכל תחום ברפואה ואני מאוד נהנית מזה", מתארת הרופאה שלא ויתרה והשתתפה במרתון ירושלים יחד עם חולה שלה. "התאמנו ביחד ימים ארוכים והוכחנו לכולם שאפשר לחיות חיים מלאים עם המחלה, וגם לרוץ למרחקים ארוכים. בתחום מחלת הCF- לשמחתי חלה התקדמות משמעותית, גם מבחינת האבחון והמעקב אבל בעיקר בתחום המחקר והטיפול, מה שהביא בשנים האחרונות לשיפור ניכר באיכות החיים של החולים ולעליה בתוחלת החיים".

המשפחה והנשיא. צילום: הדסה

פרופ' מאלנה כהן-סימברקנו פרסמה עד כה מעל 60 מאמרים רפואיים בכתבי עת מובילים בעולם, בהתמקדות בתחום מחלות ריאה בילדים וסיסטיק פיברוזיס, כאשר בתחום זה היא אף מרכזת ומנהלת מחקרים ברמה ארצית ובינלאומית בנושא זיהומים, הדמיה, הריונות, ועוד. פועלה אינו יודע מנוחה או שובע, וכך גם חיוכיה ויחסה החם לקולגות ולחולים אשר קנו לה שם של רופאה מקצועית, אשר אינה מתפשרת על יחסי אנוש. היא מרצה בכירה מטעם האוניברסיטה העברית, ומדריכה מתמחים בעבודות מדעי יסוד וסטודנטים בעבודות גמר, משתתפת בוועדת הוראה של האוניברסיטה העברית ומשמשת כחברת וועדה לקבלת סטודנטים לרפואה.

כמומחית מובילה בתחומה, משמשת הרופאה מהדסה כיועצת במספר מרכזי סיסטיק פיברוזיס בעולם, בעיקר בדרום אמריקה, עם מספר תכניות משותפות שהתבקשה על ידי הממשלות להקים ולפתח באורוגוואי, צ'ילה, ארגנטינה ופנמה ובכך אף ממשיכה את הקשר עם מדינות היבשת ממנה עלתה לישראל.

פרופ' מאלנה כהן-סימברקנו בבית הנשיא. צילום: הדסה

"הדסה פתחה לי את הדלתות בתור רופאה צעירה וכעולה חדשה", היא מסכמת. "קיבלתי את האפשרות להראות את עצמי ואת היכולות שלי, ובארץ פגשתי ועדיין פוגשת רופאים מצוינים שלמדתי ולומדת מהם בכל יום מחדש. השאיפה שלי היום היא לעזור לעוד ועוד ילדים ובני משפחות כדי שיוכלו לחיות חיים מלאים עם ולמרות המחלות המלוות אותם לאורך שנים רבות. אנו שואפת להביא את יחידת ריאות ילדים ומרכז ה-CF בהדסה לעוד הישגים קליניים ואקדמיים, לפרוץ גבולות להגדיל את הפעילות, ולהמשיך לתת דוגמא כיחידת ריאות הילדים המובילה, בארץ ובעולם".


להצטרפות לקבוצת הווצאפ MedNews – חדשות רפואה >> לחצו כאן