620 בשנה

פרופ' גיל בולוטין. צילום: רמב
פרופ' גיל בולוטין. צילום: רמב"ם

מחלקת ניתוחי הלב של בית החולים רמב"ם סיכמה את שנת 2022. מספר הגברים שנותחו: פי שלושה מנשים

620  ניתוחי לב בוצעו במחלקה לניתוחי לב בבית החולים רמב"ם בחיפה במהלך שנת 2022. למספר הזה יש משמעות מיוחדת כי הוא מספר על גידול של 50 ניתוחי לב בשנה האחרונה, לעומת השנים 2020-2021, ומאשר שגם בתחום הזה ההשפעה של הקורונה, שהביאה לירידה בפעילות הניתוחית בכל התחומים – חלפה. הנתונים על היקף הפעילות העצום של מחלקת ניתוחי הלב העסוקה בצפון, ואחת הפעילות בישראל, הוצגה לאחרונה בכנס ה-14 של מחלקת ניתוחי הלב, בניהולו של פרופ' גיל בולוטין, שהחל במסורת הכנסים השנתיים בשנת 2009 (שנה שבה, אגב, בוצעו 526 ניתוחי לב).

הכנס מפגיש את מיטב אנשי המקצוע בתחום הלב מכל בתי החולים וקופות חולים בצפון. הדבר בא לידי ביטוי במגוון ההרצאות ומצגות – על מהפיכת התרופות החדשות לסוכרת והרזיה מאת ד"ר עידית דוברצקי מבית חולים בני ציון, על איזון כולסטרול מאת ד"ר ברק צפריר מבית החולים כרמל, פאנל על מחקרים חדשים בתחום הלב בהנחיית פרופ' אריאל רוגין מבית החולים הלל יפה, הרצאה על אקו לב מאת ד"ר לימור אילן-בושארי מבית החולים העמק, ומצגת על טיפול בחולה בשוק מאת ד"ר אור צפריר מבית החולים בנהריה. אלו הן רק חלק מההרצאות, שחושפות את החידושים בתחום הלב, בפני קהל המורכב מאנשי המקצוע הקרדיולוגי מכל רחבי הצפון, לרבות הצוותים הרפואיים והסיעודיים של רמב"ם. לטובת הכנס הגיעו גם אורחים מחו"ל – מומחים בתחומי הלב מארה"ב ומקפריסין.

פרופ' גיל בולוטין בעצמו הציג בכנס את המחקרים המסקרנים שמתבצעים במחלקה, בהם מחקר של הטכניון שבדק באמצעות בינה מלאכותית את יעילות הפעילות בניתוחי לב, ומחקרים שישפרו בשנים הקרובות את הדמיות האולטרה-סאונד שמבוצעות בזמן אמיתי בחדר הניתוח. הביצועים המרשימים של מחלקת ניתוחי הלב שהוצגו בכנס כוללים את העובדות הבאות: מתוך 620 ניתוחים – 287 היו ניתוחי מעקפים. עוד נתון מעניין מלמד ש-249 ניתוחים היו של חולים מרמב"ם, כל השאר הופנו מבתי חולים ומרפאות בצפון. כאשר בוחנים את החלוקה בין נשים לגברים מתגלה תמונה עגומה עבור הגברים: 471 גברים נותחו מול 149 נשים שנותחו – פי שלושה! כאשר בודקים את טווח הגילאים יש זהות בין שתי קבוצות גיל משני הקצוות – 47 מנותחים לפני גיל שנה ו-43 מעל גיל 85. ארבעה מנותחים היו בגיל הקרוב ל-90.

צוותי האקמו של רמב"ם המשיכו בשנת 2022 לצאת בלילות לכל קצוות הארץ לסייע בחיבור חולים במצב אנוש למכונות לב-ריאה ולנסות להציל את חייהם. 42 חיבורים בוצעו בשנת 2022 למכונת האקמו ע"י צוותי רמב"ם, במחצית מהמקרים הצליחו להציל את חיי החולים. מדובר כאמור בהליך רפואי שהוא הסיכוי האחרון להצלת חיי חולים קשים, ואחד מהם עמד על רגליו בכנס וסיפר לקהל את סיפורו המרגש.

 


להצטרפות לקבוצת הווצאפ MedNews – חדשות לב וכירורגיה >> לחצו כאן



להצטרפות לקבוצת הווצאפ MedNews – חדשות רפואה >> לחצו כאן