הידרותרפיה לפגים

הפיזיותרפיסטית נעה קפלינסקי במחלקת ילודים ופגים. צילום: הלל יפה
הפיזיותרפיסטית נעה קפלינסקי במחלקת ילודים ופגים. צילום: הלל יפה

חדש בבית החולים הלל יפה: טיפול במים (הידרותרפיה) גם לפגים ותינוקות

טיפול חדש בבית החולים הלל יפה בחדרה: הידרותרפיה גם לפגים ולתינוקות. בשנים האחרונות הידרותרפיה (טיפול במים) הפך לאחת השיטות השכיחות והמקובלות לטיפול במגוון רחב של בעיות רפואיות, החל מטיפולים ייעודים לנשים בהריון, שיפור תנועתיות הגוף, שחרור כאבים וגם למי שמחפש תחושת רוגע ושחרור מתחים. במחלקת פגים וילודים של המרכז הרפואי הלל יפה החלו הפיזיותרפיסטיות של הפגייה לשלב, לצד הטיפול הרפואי, גם טיפול במים לפגים ותינוקות, וזאת על מנת לקדם את התפתחות הפג בתחומים שונים

אין זה סוד שיש למים יכולות ריפוי והרגעה. גם בספרות המקצועית נמצא כי למים השפעות חיוביות על ההתפתחות הקוגניטיבית והתנועתית של הפג. במסגרת מחקרים שבוצעו עולה כי טיפול במים תורם לשיפור במדדים של הפגים, שיפור במחזוריות השינה, הנשימה, הפחתת מתח, שיכוך כאב, שיפור יכולות הוויסות וחיזוק השרירים.

בפגייה של המרכז הרפואי הלל יפה החלו הפיזיותרפיסטיות לשלב טיפול במים בזמן רחצת הפג כחלק מהטיפול במגוון בעיות התפתחותיות, בין היתר הפרעות אכילה, ויסות חושי וליקויים נוירולוגים. "רחצת הילוד הינה פעולה יומיומית אשר מתבצעת כחלק מסדר היום בפגייה. אנו משתמשות בעקרונות ההידרותרפיה במטרה להוסיף תוכן התפתחותי לרחצה ולעודד מעורבות של ההורים בטיפול בילדיהם במהלך האשפוז. פגים שנולדו לפני הזמן, תינוקות עם הפרעות נוירולוגיות או מצבים רפואיים שונים, לא תמיד נינוחים ורגועים ולעיתים מאובחנים עם תנועתיות לא תקינה. המים מדמים את החיים ברחם, ולמעשה מחזירים את הפגים והתינוקות לתחושה המוכרת להם. תוך כדי הרחצה, אנחנו מלמדות את ההורה כיצד להחזיק ולהניע את הפג כדי לייצר תנועתיות טובה. ההורים מודרכים להמשיך את התרגול עם הפג גם בבית כדי להגיע לתוצאות מיטביות, הן מבחינת היכולת התנועתית שלו והן כדי לייצר תחושת רוגע ושלווה לאורך זמן", מסבירות נועה קפלינסקי וענת קליק, פיזיותרפיסטיות במחלקת יילודים ופגים במרכז הרפואי הלל יפה.

ד"ר עמית הוכברג, מנהל מחלקת יילודים ופגים, מוסיף: "מחלקת פגים וילודים הינה קו הזינוק להמשך חייהם של הקטנטנים. הדאגה לאיכות חייהם העתידית, ל- 120 שנה של בריאות גופנית ונפשית, מתחילה ביום בו הם מתקבלים למחלקה. הטיפול במים הינו כלי טיפולי נוסף לצד שיטות וכלים רבים אחרים בסל הכלים "תומכי ההתפתחות", אותו אנו מעניקים במחלקה. זהו מרכיב משמעותי ליצירת במה נוספת לשיתוף ההורים בטיפול בילדיהם. בכך אנו מעניקים טיפול כוללני, הוליסטי, הרואה את הילוד והוריו כתא משפחתי אחד ומיוחד".


להצטרפות לקבוצת הווצאפ MedNews – רפואת נשים ויולדות >> לחצו כאן



להצטרפות לקבוצת הווצאפ MedNews – חדשות רפואה >> לחצו כאן