הפרחים לטרנסג'נדר
ד״ר איריס יעיש, מנהלת מרכז בריאות טרנסג'נדרים בבית החולים איכילוב, גייסה את ד"ר עינת טקו, רופאת נשים בבית החולים ליס ובעלת עסק לשזירת פרחים, להעביר סדנה ייחודית פנתה לקהילה
ד"ר עינת טקו, בת 34, בקיץ הקרוב אמורה להתחיל את ההתמחות ברפואת נשים בבית חולים ליס ליולדות ונשים במרכז הרפואי איכילוב בתל אביב. ד"ר טקו משלבת רפואה ואמנות. "מאז ומתמיד ידעתי שכשאגדל אהיה רופאה", היא מסבירה, "אבל במקביל תמיד אהבתי אמנות וכל מיני סוגים של יצירה". כשהתחלתי ללמוד רפואה, חיפשתי משהו שיגרום לי להתאוורר מהשגרה והעומס של הלימודים, משהו שימלא לי את הנפש, וכך הגעתי לעולם הפרחים".
"בהתחלה שזרתי פרחים בשביל הכיף, לימי הולדת של חברות ובמקביל התחלתי במכירות זרים בסופי שבוע לבית קפה בתל אביב. הדבר הלך ותפס תאוצה, ובשנת הקורונה הביקוש לפרחים פרץ, ולפתע מצאתי את עצמי בתקופה של מבחני הגמר, מתזזת בין ספרים וסבבים בבתי החולים לבין משלוחים ושזירת פרחים. העבודה בבית חולים וספציפית בחדר לידה היא אינטנסיבית, מלאה בשמחה ענקית אבל גם באתגרים, לשמחתי מצאתי את מקום הפורקן שלי עם הפרחים. בשני המצבים אני מנסה לעזור לאנשים שפונים אליי ולשמח אותם. כשד״ר איריס יעיש, מנהלת מרכז בריאות טרנסג'נדרים באיכילוב, פנתה אלי והציעה שנעביר בהתנדבות כמובן סדנה לשזירת פרחים באיכילוב עבור הקהילה הטרנסית, במכון האנדוקריני, כחלק מתהליך העצמה לקהילה ייחודית זו, שמחתי באופן מיוחד".
להצטרפות לקבוצת הווצאפ MedNews – רפואת נשים ויולדות >> לחצו כאן
להצטרפות לקבוצת הווצאפ MedNews – חדשות רפואה >> לחצו כאן