מחלות לב בנשים

ד
ד"ר מדי מוריאל צילום: שערי צדק

ארבע מתוך עשר נשים ייחלו במהלך חייהן במחלת לב וכלי הדם. ד"ר מדי מוריאל, מנהלת היחידה לשירותים אמבולטוריים בבית החולים שערי צדק, מזהירה. צפו בסרטון

ארבע מתוך עשר נשים, בממוצע, ייחלו במהלך חייהן במחלת לב וכלי הדם. זה לא מפתיע בהתחשב בכך שגורמי הסיכון הם אותם גורמי סיכון, כמו אצל גברים: יתר לחץ דם, עישון, השמנת יתר וסוכרת. מה הן הדרכים למניעה? וכיצד ניתן לאבחן? ד"ר מדי מוריאל, מנהלת היחידה לשירותים אמבולטוריים בבית החולים שערי צדק בירושלים, מסבירה: "קיימים סוגים שונים של מחלות לב, כגון מחלת לב מסתמית, מחלות שריר הלב, הפרעות קצב, הפרעות הולכה ועוד".

הקליקו כאן וצפו בד"ר מדי מוריאל מסבירה בסרטון וידיאו שהפיק וצילם בית החולים שערי צדק.

מהי מחלת לב כלילית?
"על הלב נמצאים כלי הדם הכליליים, העורקים הכליליים המספקים את הדם לשריר הלב עצמו, ומאפשרים את פעילותו התקינה. כאשר יש שקיעה של שומן וסידן בדופן העורקים, תהליך שנקרא טרשת עורקים, נוצרת הפרעה בזרימת הדם לאזור מסוים בשריר הלב, דבר המפריע לפעילות תקינה. כאשר עורק כזה נחסם לחלוטין, נגרם התקף לב".

איך מזהים התקף לב?

"התקף לב מתבטא פעמים רבות בכאב בקדמת החזה, חזה שמאל, המקרין לזרוע שמאל, ללסת או לגב. הכאב עשוי להיות מלווה בהזעה, קוצר נשימה ובחילה והקאה. אלו התסמינים הקלאסיים. יחד עם זאת, חלק מן הנשים יחוו תלונות פחות אופייניות. לעתים נשים עם התקף לב סובלות מקוצר נשימה בלבד, או חולשה ניכרת ועייפות, סחרחורת, תחושה טרום דיכאונית, או כאב במקום אחר כגון רום הבטן, הכתפיים, הצוואר והגב. לעתים הזעה קרה, או בחילה, יכולות להיות התסמין הבלעדי להתקף לב אצל נשים".
מי נמצאת בסיכון?
"מחלות לב כליליות והתקפי לב בנשים, מופיעים בממוצע כעשר שנים לאחר הופעתם בגברים, בגיל 60 ומעלה אצל נשים רבות, ובדרך כלל כעשר שנים לאחר אובדן הפוריות. הם יכולים להופיע גם בקרב נשים צעירות, שעדיין נמצאות בתקופת הפריון, במיוחד אם יש שילוב של מספר גורמי סיכון כמו עישון, סוכרת, השמנת יתר ולחץ דם. סכנה נמצאת גם בנשים הנוטלות גלולות למניעת הריון בשילוב עם עישון, בעלות תסמונת קרישיות יתר, מלווה בהפלות חוזרות. סכנה נדירה יותר קיימת במהלך הריון, או לידה, אם יש קרע בעורק כלילי".

מתי האישה צריכה לפנות לטיפול רפואי?
"על פי הנתונים המוכרים ברפואת לב, נשים מבקשות עזרה רפואית בנושא זה, באיחור משמעותי מגברים, ויותר נשים מגיעות לבית החולים באיחור. המשמעות היא איחור בטיפול דחוף, הכולל צנתור מידי ופתיחת העורק החסום, ונזק נרחב יותר לשריר הלב. על כן, אם יש סימפטומים כלשהם המעידים על בעיית לב, יש לפנות מיד לטיפול רפואי.

כתבה זו אינה מהווה, בשום אופן, תחליף להיוועצות ו/או פנייה לרופא/ה מומחה.


להצטרפות לקבוצת הווצאפ MedNews – חדשות לב וכירורגיה >> לחצו כאן



להצטרפות לקבוצת הווצאפ MedNews – חדשות רפואה >> לחצו כאן