שיטת הטאבלטים
בבית החולים מאיר בכפר סבא מצאו פתרון לשמירת הקשר בין מאושפזים קשישים, שאין להם סמארטפון, לבין משפחותיהם
במחלקות הקורונה בבתי החולים מאושפזים מטופלים מבוגרים רבים, שלא מתמצאים בטכנולוגיה, ומתקשים ליצור קשר ויזואלי עם בני המשפחה. בבית החולים מאיר בכפר סבא החליטו להנגיש להם את הטכנולוגיה באמצעות טאבלטים המשמשים לקשר עם המשפחות.
ורד בן שלום מנהלת הסיעוד של המחלקה: "במחלקות הקורונה שלנו, בהן הכניסה למשפחות אינה מתאפשרת, אנו עושים הכול לגשר על הפער. אנחנו ממשיכים לחייך, רואים את העיניים שלנו, שמים שמות על חליפות המיגון כדי שידעו שזה אנחנו שם, מתחת לחליפת המיגון, ושומרים על קשר ועדכון עם המשפחות גם מרחוק. הקשר עם המשפחות והחיזוקים מהבית, גם אם הם וירטואליים לעת עתה, ממשיכים להיות חשובים מאוד בתהליך ההחלמה. בימים כתיקונם, המטופלים המבוגרים שלנו היו יושבים בארוחות חג משפחתיות. היום אנחנו שמחים לאחד אותם עם משפחותיהם באמצעות טאבלט".
ביוזמת הטאבלטים שותפים ליאת ליפסקי, מנהלת השירות במרכז הרפואי מאיר, ומאיר פריינטי, מנהל מערכות מידע ומחשוב בבית החולים. ליפסקי: "ישנם מטופלים בגיל מבוגר יותר, שאין להם טלפון חכם, או שמצבם אינו מאפשר להם לבצע שיחות וידאו עם בני משפחתם. התקופה הזו שונה מכל מה שהכרנו ודורשת מאתנו להמציא את עצמנו כל הזמן מחדש, על מנת להמשיך לתת למטופלים שלנו את הטיפול והשירות הכי טוב, שאנחנו יודעים לתת".
ליאור סודרי, סגנית מנהלת הסיעוד במחלקת קורונה ב' (מחלקה פנימית ב' בבית החולים), מסכמת: "מטופלים ומטופלות קשישים וקשישות, שלא יכולים לראות את בני המשפחה, זכו לדבר עם המשפחה דרך הטאבלט. מטופל קשיש מקסים בן 89 שוחח עם אשתו, וסיפר לה שהוא מרגיש טוב. הייתם צריכים לראות את המבט והדמעות, שזלגו מעיניו כאשר אמר לה, אל תשכחי שאני אוהב אותך".