השפעת חלבון גוף מגן על ירידה בשמיעה

ד
ד"ר סברי אלסייד צילום: רחל דוד, סורוקה

מחקר על מנגנוני נזק באוזן הפנימית, המתנהל במחלקת אף אוזן גרון של בית החולים סורוקה, בשיתוף עם אוניברסיטת בן גוריון וקבוצת מחקר בגרמניה, זכה במענק הקרן הלאומית למדע

ד"ר סברי אלסייד, רופא בכיר במחלקה לאף אוזן וגרון בסורוקה, זכה במענק מחקר יוקרתי לרופא חוקר של הקרן הלאומית למדע. הקרן הלאומית למדע -ISF – תומכת במצוינות במחקר בתחומי המדע השונים, ומעמידה מענקי מחקר לצורך ביצוע מחקר קליני ובסיסי במשך שלוש שנים.

השנה זכו במענק שמונה רופאים מבין מעל למאה רופאים בכל הארץ שהגישו מועמדות. ד"ר אלסייד, נמנה עם שמונת הזוכים במענקי רופא חוקר. המענק הינו בהיקף של כ-1 מיליון שקלים על פני 3 שנים.

ד"ר אלסייד, בוגר אוניברסיטת מרבורג, גרמניה, הוא רופא בכיר במחלקת אף אוזן וגרון עם התמקצעות בניתוחי אוזניים, שיקום שמיעה וניתוחי בסיס גולגולת. הוא בודק במחקרו מניעה וטיפול בנזקי שמיעה, הן סביבתיים והן משניים למגוון טיפולים תרופתיים.

המחקר הוא תולדה של עבודה משותפת של "האב (Hub) ריפוי פצע", מיזם המאגד מגוון רחב של קלינאים וחוקרים בתחומים הנוגעים בריפוי רקמות. המחקר מתבצע בשיתוף פעולה בין מחלקת אף אוזן וגרון בסורוקה ופרופ' אלי לואיס, חוקר מדעי היסוד בפקולטה למדעי הבריאות באוניברסיטת בן גוריון בנגב, הנחשב לאחד המובילים בתחום תיקון נזקי רקמות.

ד"ר אלסייד קיבל את הבשורה אודות הבחירה בו בהתרגשות: "הזכייה במענק רופא חוקר מביאה לבית החולים, למחלקת אף אוזן וגרון ולי גאווה גדולה. אין ספק כי היא תחזק את קשרי המחקר עם חוקרי הפקולטה למדעי הבריאות באוניברסיטת בן גוריון  ועם קבוצת מחקר מובילה בהאנובר, גרמניה, בתחום האוזן הפנימית".

לדבריו, מטרת המחקר היא להיטיב עם אוכלוסייה גדולה מאד של חולים. מדובר בחולים הסובלים מנזקי שמיעה, וגם חולים המקבלים טיפולים תרופתיים עם תופעות לוואי של ירידה משמעותית בשמיעה. מטרת המחקר היא להבין את מנגנוני הנזק באוזן הפנימית, והוא בוחן את ההשפעה של חלבון גוף מגן – הן ככלי אבחנתי והן ככלי טיפולי".

ד"ר שלומי קודש, מנהל המרכז הרפואי סורוקה, מוסיף: "זכייתו של ד"ר אלסייד במענק היא גאווה לבית החולים.  ההזדמנות לחקור ולקדם את איכות הרפואה בעבור מטופלנו היא משמעותית ואני שמח על תמיכת הקרן במחקר חשוב זה".

פרופ'  דניאל קפלן, מנהל מחלקת אף אוזן וגרון בסורוקה, מסכם: "כשאנחנו מטפלים בחולים, עולים רעיונות והשערות לגבי מנגנון המחלה ואפשרויות הטיפול. בעזרת מחקרו של ד"ר אלסייד נוצרה הזדמנות מיוחדת לבדוק זאת במעבדה בתקווה להעניק פתרונות נוספים לחולים".


להצטרפות לקבוצת הווצאפ MedNews – חדשות רפואה >> לחצו כאן