מחלימים מקורונה מתנדבים במחלקות הסגורות

נסטור דיאנה, מתאמת נושא מניעת זיהומים בבית החולים (מימין), המתנדב מנדי מינסקי, הרב מנדי בקרמן מנהל בית חב
נסטור דיאנה, מתאמת נושא מניעת זיהומים בבית החולים (מימין), המתנדב מנדי מינסקי, הרב מנדי בקרמן מנהל בית חב"ד במרכז הרפואי שמיר, והרב של בית החולים הראל פדידה צילום: אסף הרופא

פרויקט ייחודי בבי"ח אסף הרופא: מחלימי מהנגיף הוכשרו לסייע לצוותים הרפואיים, בתוך מחלקות הקורונה, ולתמוך רגשית בחולים המבודדים

יוזמה ייחודית במרכז הרפואי שמיר אסף הרופא: מתנדבים מקרב המחלימים מקורונה, מסייעים ומארחים חברה לחולים, המאושפזים במחלקות הקורונה בבית החולים בצריפין.

בהנהלת המרכז הרפואי אסף הרופא זיהו כי קיים צורך להפיג את הבדידות של חולים רבים הנאלצים להתנתק מבני המשפחה וממבקרים. מנדי מינסקי, בן 23, שהחלים מקורונה חזר ומתגורר בכפר חב"ד, הוא המתנדב הראשון שנכנס עם ציוד המיגון לתוך המחלקה.

מינסקי: "הייתי בניו יורק, וראיתי איך ההתפרצות מגיעה לקהילה החרדית שלנו שם, וזו הייתה חוויה קשה. כשחזרתי לארץ, חיפשתי איך לסייע, ונתקלתי במודעה של הרב מנדי בקרמן, מנהל בית חב"ד בבית החולים אסף הרופא, שקרא למחלימים לבוא להתנדב במחלקות. לאחר שפניתי, עברתי תהליך של חיסונים ובדיקות, ולראשונה נכנסתי לתוך המחלקה במיגון המלא".

פרופ' אורנה טל, סגנית מנהלת בית החולים אסף הרופא: "התמיכה הרגשית והחברתית מהווים נדבך חיוני בקידום הריפוי של החולים, מעבר לפעילות הצוות הרפואי שנתון בעומס משימות טיפוליות. הגענו להבנה ששיחות עם מתנדבים ככל שהחולה יכול ורוצה, עשויים לסייע לו בהחלמה ולשפר את מצבו. אנו גאים בייחודיות בפרויקט במרכז הרפואי שמיר אסף הרופא, בחיבור בין הקהילות הסובבות אותנו תוך גשר בין אוכלוסיות שונות ורצון לשותפות בתהליך קהילתי של כל קשת הגוונים בעם".

מינסקי מספר על החוויה בתוך מחלקות הקורונה: "יצא לי לחשוב, כאשר שהיתי בתוך המחלקה, איך אני הייתי חש אם הייתי מוקף בבני משפחתי כאשר חליתי בקורונה. מאוד קשה לחשוב על אנשים שמרגישים לא טוב והם שם לבד. בתוך המחלקה, הבנתי כמה קשה לחולים. כולם סביבם בחליפות החלל הללו וכך גם אני. יש קושי לנהל ככה שיחה עם החולים ולתקשר איתם, אבל אני אעשה הכול להצליח ולסייע להם. החוויה שם הייתה לא פשוטה. מראות לא קלים של אנשים, חלקם מונשמים, וחלקם מחוברים לכל מיני מכשירים ולכן קשה להם להגיב או לדבר. חשבתי שארגיש לחץ או עומס בתוך מחלקות הקורונה, אבל בדיוק להפך, יש שם שקט נוראי ואווירה קשה מאוד והמון חולים צעירים. יש לי פה אתגר מאוד גדול להפיג את הבדידות ולייצר קשר, ואולי זה אף יעזור להם בהחלמה".

הצוות של בית החולים, שקידם את הטיפול בפאן הרגשי ובמצוקה של החולים, על ידי מציאת המתנדבים והכשרתם, כולל את ד"ר יקיר קאופמן נוירולוג גריאטרי מתמחה במנהל רפואי; סמדר ורד סגנית מנהלת הסיעוד; והרב מנדי בקרמן מנהל בית חב"ד בבית החולים אסף הרופא.


להצטרפות לקבוצת הווצאפ MedNews – חדשות רפואה >> לחצו כאן