רמב"ם: ניתוח נדיר הציל חיי עוברית

שששששששששששששששששששששש
שששששששששששששששששששששש
צילום: שטרסטוק

הרופאים הגיעו אל ראשה בתוך הרחם, והנשימו את העוברית, בטרם ניתקו אותה מחבל הטבור והשיליה. ניתוח כה מורכב דורש שילוב של מומחים לנשים ויולדות, טיפול נמרץ ילדים, אף אוזן גרון ילדים והרדמה ילדים

הליך ניתוחי נדיר יחסית, בוצע לאחרונה בקריה הרפואית רמב"ם בחיפה, כשצוות רופאי בית החולים ביצע ניתוח קיסרי יזום בעוברית בעודה בבטן אמה, אשה בת 40 תושבת הצפון. העוברית הייתה צפויה לחוות קשיים בנשימה עצמונית עם לידתה, ועם היפרדותה מהשלייה ומחבל הטבור, המשמשים למעשה מערכת חמצן תומכת לעוברית בזמן שהיא בבטן אמה. על מנת לאפשר לה לנשום טוב עם יציאתה אל אוויר העולם, נערך הצוות לניתוח מורכב ועדין, במהלכו הם הוציאו בניתוח קיסרי רק את ראשה של העוברית, אך השאירו אותה מחוברת לחבל הטבור והשליה, והשאירו את השליה מחוברת לרחם, בזמן שהם מפנים את דרכי הנשימה שלה ומוודאים שהיא מצליחה לנשום כהלכה.

פרופ' זאב וינר, מנהל מערך הריון ולידה ברמב"ם, מסביר: "מדובר בהליך שנעשה בבית החולים מספר פעמים בעבר, במקרים מאוד מורכבים. בניתוח כזה אנו למעשה פועלים על טיימר, כשהעובר מחובר למערכת החמצן הרחמית שלו, אך בפועל הלידה כבר מתרחשת. הזמן הוא גורם קריטי, וחלון ההזדמנויות שלנו קיים כל עוד השלייה וחבל הטבור ממשיכים לתפקד באופן הזה. בפרק הזמן הקצר שעומד לרשותנו, הצלחנו להנשים את העוברית, שהייתה בסכנת חיים – ולנתק אותה בהצלחה מרחם אמה".

פרופ' ויינר צילום: רמב"ם

ניתוח כה מורכב מחייב שיתוף פעולה בין צוותים מומחים מתחומי רפואה שונים: מומחים מתחומי הנשים ויולדות, טיפול נמרץ ילודים ופגייה, אף אוזן גרון ילדים והרדמה ילדים. בתום הניתוח הועברה התינוקת להמשך טיפול בפגייה של רמב"ם, כשמצבה מוגדר טוב ויציב. מאז לידתה מצבה מוסיף להשתפר וכעת היא לומדת לאכול.


להצטרפות לקבוצת הווצאפ MedNews – רפואת נשים ויולדות >> לחצו כאן



להצטרפות לקבוצת הווצאפ MedNews – חדשות רפואה >> לחצו כאן