מרפאת הריון תאומים זהים
בבית החולים רמב"ם נפתחה מרפאה חדשה, המאפשרת לנשים הנושאות הריון תאומים זהים, לבצע את כל הבדיקות הייחודיות שהריון בסיכון זה מצריך, במקום אחד. צוות המרפאה מורכב ממומחי יחידת אולטראסאונד מיילדותי, מומחי מרפאת הריון בסיכון ומומחים נוספים ממערך ההיריון והלידה
הריון לתאומים הוא אחד הדברים המרגשים והמיוחדים שיש, אך בד בבד מצריך מעקב ייעודי של מומחים אחר התפתחות העוברים ושלבי ההיריון השונים, באופן שאינו דומה להריון רגיל. מרפאה חדשה אשר נחנכה לאחרונה בבית החולים רמב"ם בחיפה, מאפשרת לנשים הנושאות הריון תאומים זהים, לבצע את כל הבדיקות הייחודיות שהריון זה מצריך, במקום אחד.
בשנים האחרונות יותר ויותר נשים נושאות הריונות מרובי עוברים (זהים ולא זהים) בשל ריבוי טיפולי הפוריות בישראל. יחד עם זאת – הריון תאומים זהים, נותר מצב לא נפוץ יחסית, ומתרחש אחת ל-250 הריונות באופן ספונטני. צוות המרפאה החדשה ברמב"ם, מורכב ממומחי יחידת אולטראסאונד מיילדותי בראשותו של פרופ' רון בלוססקי, וכן ממומחי מרפאת הריון בסיכון בניהולה של ד"ר דנה ויטנר, ומומחים נוספים ממערך ההיריון והלידה של בית החולים רמב"ם.
"הריונות תאומים זהים (מונוכוריאלים), מתרחשים כאשר העוברים נוצרים מביצית אחת מופרית שנחלקה לשניים", מסביר פרופ' רון בלוססקי, מנהל יחידת אולטרסאונד (US) מיילדותי – גינקולוגי ברמב"ם. "תאומים כאלה חולקים בדרך כלל שליה אחת ונושאים מטען גנטי זהה לחלוטין. ההריונות הללו מתרחשים באופן ספונטני, ללא קשר לתורשה או טיפולי פוריות, כאשר מצב זה מוגדר כהריון בסיכון, כמו כל הריון תאומים, אך עם סבירות גבוהה יותר לסיבוכים, עד 20-25% בשל אופיו של ההריון".
כאמור, הריון תאומים זהים מצריך מעקב ייחודי אחר התפתחות העוברים וניטור שלבי ההיריון השונים באופן שאינו דומה להריון רגיל. "ישנם רופאים המתמחים במעקב וניטור הריונות תאומים", מוסיף פרופ' בלוססקי. "ברמב"ם פועלים מיטב המומחים אשר התאגדו למרפאה ייעודית לטובת הנושא, ומאפשרים לנשים הנושאות הריון כזה לקבל את כל שירותי המעקב תחת קורת גג אחת. זה אחד היתרונות הברורים שלנו כמרכז רפואי גדול המאפשר ראייה אבחנתית וטיפולית רחבה".
בין שירותי מרפאת התאומים של רמב"ם ניתן למצוא מעקב סונוגרפי אחר שלבי ההיריון השונים, מעקב וייעוץ מרפאת הריון בסיכון, וכן – בדיקות שקיפות עורפית, סקירת מערכות מוקדמת, שניה ושלישית ובדיקות מי שפיר, בכפוף למתן התחייבות מקופות החולים השונות. אחת הבדיקות העיקריות המבוצעות במרפאה החדשה, היא בדיקה של זרימה בכלי הדם של העוברים והשליה, אחת לשבועיים, החל מהשבוע ה-16, לזיהוי סיבוכים אפשריים בשלבים מוקדמים.
"
ברמב"ם מבינים שלא כל הריון דומה למשנהו, וישנם מצבים המצריכים ראייה ייחודית", מסכם דר' בלוססקי. "אני קורא לנשים העתידות ללדת תאומים זהים ליצור איתנו קשר וקבל את ליווי ההיריון שמתאים לצרכיהן".
להצטרפות לקבוצת הווצאפ MedNews – רפואת נשים ויולדות >> לחצו כאן
להצטרפות לקבוצת הווצאפ MedNews – חדשות רפואה >> לחצו כאן