קוצבי הלב ינוטרו מרחוק

מיי-קרלינק-3-סמארט-קרדיט-מדטרוניק-מכווץ
מיי-קרלינק-3-סמארט-קרדיט-מדטרוניק-מכווץ
מיי קרלינק סמארט צילום: מדטרוניק

כדי שחולים עם קוצבי לב לא יצטרכו להגיע פיזית למרפאות, על מנת לבדוק את נתוני הקוצב, תרמה חברת מדטרוניק טכנולוגיית שלט רחוק

בשורה משמחת למאות מושתלי קוצבי לב הנאלצים להגיע למרפאות לצורך מעקב ותחקור הקוצב: בעקבות משבר הקורונה נענתה חברת מדטרוניק לפניית החוג לאלקטרופיזיולגיה, העוסק בהפרעות קצב לבביות באיגוד הקרדיולוגיה הישראלי, ותרמה כמה מאות מכשירי ניטור מרחוק מסוג My CareLink smart- (מיי קרלינק סמארט) של החברה.

בתי החולים והמרכזים הרפואיים עמלים כל העת על דרכים ופתרונות שיאפשרו לצמצמם ככל הניתן את הגעתם של החולים והנבדקים למרפאות במטרה לצמצם את סיכויי ההידבקות בנגיף הקורונה. מושתלי קוצבי הלב נאלצים להגיע באופן פיזי לצורך תחקור הקוצב. ההגעה כרוכה מטבע הדברים בסיכון גבוה לחשיפה והידבקות בקורונה.

חולי לב הם אחת מקבוצות הסיכון הגבוהות לפתח סימפטומים קשים של וירוס הקורונה מפאת גילם ומחלות הרקע שלהם. 10.5% מקורבנות הווירוס הינם אנשים בעלי רקע לבבי. על כן מייעדים בארץ ובעולם אמצעים טכנולוגים מתקדמים, להרחקת מטופלים אלו מריכוזי קהל ומבתי חולים ומרפאות בקהילה.

אחת מהטכנולוגיות המדוברות, הינה ניטור מרחוק לקוצבי לב, המאפשרת למטופלים לשדר את המידע מקוצב הלב שלהם מביתם, היישר אל מרפאת האם ללא צורך בהגעה פיזית. כך, מקבלת מרפאת המעקב, דו"ח מפורט המעיד על תקינות הקוצב ומידע חיוני לרופא המטפל. דו"ח מטופל המתקבל ממערכת ניטור מרחוק, מהווה אמצעי לסינון ההגעה לבתי החולים, צמצום חשיפת המטופל והצוות המטפל להדבקה בנגיף הקורונה, כל זאת תוך בקרה מקצועית ומפורטת על מצב הקוצב אותו הם נושאים.

פרופ' מחמוד סולימאן

הטכנולוגיה, למרות שהיא זמינה לשימוש ברוב מדינות המערב, איננה מצויה בשפע בישראל בשל וויכוח בין משרד הבריאות לבין קופות החולים. על פי אומדנים שונים, בישראל כ-10,000 מושתלים שאינם נהנים מטכנולוגיה זו.

המיי קרלינק סמארט הוא מכשיר בגודל זהה לטלפון נייד, המאפשר לשדר את נתוני הקוצב אל המרפאה המטפלת מכל מקום בו המטופל נמצא. השימוש בטכנולוגיה זו מצמצם את הביקורים הפיזיים של המטופלים במרפאות, תוך כדי שמירה על הבקרה הצמודה והמקצועית הנדרשת. אם בזמני שגרה הטכנולוגיה הזו בעיקר משפרת את הנוחות של המטופלים, הרי שעל רקע התפשטות וירוס הקורונה, היא הופכת לקריטית ומונעת סיכונים מיותרים.

פרופסור מחמוד סולימאן, יו"ר החוג לאלקטרופיזיולוגיה: "אני מודה לחברת מדטרוניק על התרומה החשובה שמהווה בשורה אמיתית למאות חולי לב בימי שגרה, ועל אחת כמה וכמה בתקופת חירום זו. אנחנו עובדים יחד עם כל הגורמים הרלוונטיים להכליל גישת ניטור זו לכלל המטופלים כפי שמקובל ברוב מדינות המערב".


להצטרפות לקבוצת הווצאפ MedNews – חדשות לב וכירורגיה >> לחצו כאן



להצטרפות לקבוצת הווצאפ MedNews – חדשות רפואה >> לחצו כאן