יולדות בימי קורונה פחות מדוכאות
מחקר של בית החולים סורוקה ואוניברסיטת בן גוריון מגלה, כי נשים שילדו בתקופת המגפה, פחות נכנסו לדיכאון שאחרי הלידה
יולדות בימי הקורונה דיווחו על פחות דיכאון שלאחר לידה באופן מובהק אל מול קבוצת הביקורת של נשים שילדו טרם תקופת הקורונה, כך גילו במחקר חדש שבוצע בבית החולים סורוקה, בשיתוף עם אוניברסיטת בן גוריון. צוות החוקרים כלל את ד"ר גלי פריאנטה, ד"ר טליה לנקסנר, ד"ר אורית ויסוצקי, ד"ר שימרית יניב סלם, ופרופ' אייל שיינר מהחטיבה למיילדות וגינקולוגיה בסורוקה, ד"ר תמר כוסף, מהמחלקה לפסיכיאטריה בסורוקה, וכן את ד"ר תמר וינשטוק, מהמחלקה לבריאות הציבור באוניברסיטת בן גוריון.
החוקרים השתמשו בשאלון אדינבורו המתוקף, שידוע ככלי לסיקור לדיכאון לאחר לידה, שאותו מילאו נשים לאחר לידה. סך הכול נכללו במחקר 272 נשים, שרואיינו בתקופת הסגר של נגיף הקורונה וציוני השאלונים שלהן השוו ל-123יולדות, שילדו טרם תקופת הקורונה. הסיכון לדיכאון שלאחר הלידה לפני תקופת הקורונה היה גדול פי 2. קרי 16.7% בתקופת הקורונה קיבלו ציון שמעל 10 בשאלון איתור הסיכון לדיכאון, מול 31.3% טרם תקופת הקורונה. התוצאות נותרו מובהקות גם לאחר נטרול סיבוכי היריון, מאפיינים משפחתיים ומוצא.
פרופ' אייל שיינר, מנהל מחלקת נשים ויולדות ב' בסורוקה, שאחראי על המחקר: "הופתענו לגלות שתקופת הקורונה התגלתה כבעלת סיכון מופחת לדיכאון שלאחר הלידה. יש לכך לא מעט הסברים אפשריים: בהרבה משפחות בן הזוג נשאר אף הוא בבית, או עבד מהבית בשל הנחיות הסגר, מה שתרם לעזרה בבית ולתחושה שהיולדת לא לבד. השילוב של בן הזוג בבית אפשר ליולדת להתעסק בהתאוששות והחלמה, וכן לנוח בזמן הפנוי כיוון שחל גם איסור על מבקרים, אפשר להתאושש בזמן הפנוי ולא לעסוק באירוח".
להצטרפות לקבוצת הווצאפ MedNews – רפואת נשים ויולדות >> לחצו כאן
להצטרפות לקבוצת הווצאפ MedNews – חדשות רפואה >> לחצו כאן