פיתוח ישראלי: אבחון חולי קורונה מרחוק

מנל-היירו-ישראל-קרוש-קרדיט-תמונה-היירו
מנל-היירו-ישראל-קרוש-קרדיט-תמונה-היירו
ישראל קרוש צילום: היירו

חברת הסטארט אפ "היירו" מצליחה לאבחן חולי קורונה מביתם, באמצעות מחשב או מכשיר נייד, תוך שימוש בבינה מלאכותית

חברת הסטארט אפ היירו (HYRO) מציגה פיתוח מחולל שינוי באבחון חולי קורונה: זיהוי חולים דרך צ׳טבוט המתבסס על בינה מלאכותית. היירו גייסה עד כה 4.5 מיליון דולר בהובלת Hanaco VC, מעסיקה 17 עובדים בישראל, ניו יורק וקליפורניה ועובדת עם ארגונים רפואיים מובילים בארה״ב.

כיום ישנם אמצעים מוגבלים לאבחון קורונה אצל חולים, המחייבים בדיקה פיזית ממש, מה שמגביר את החרדה בקרב אלפי אנשים המסתגרים בבתיהם, וחוששים שמא נדבקו או נחשפו לנגיף. היירו פיתחה צ'טבוט, אשר עוזר לאבחן חולים בזמן אמת, דרך אלגוריתם מיוחד שמעריך את הסיכון של אדם להיות חולה קורונה. כיצד זה נעשה? הצ'טבוט מציג סדרה של שאלות לנבדק, ולפי התשובות הוא מבצע הערכת סיכון מידית של הנבדק על ידי בדיקה בזמן אמת מול הגורמים מובילים כמו ארגון הבריאות העולמי (WHO) והמרכז האמריקני לבקרת מחלות ומניעתן ( CDC).

חברת היירו הינה חברת בינה מלאכותית, אשר עובדת עם מרכזים רפואיים מובילים בעולם על מנת להנגיש מידע אדמיניסטרטיבי ורפואי לחולים, באמצעות צ׳אט דמוי אנושי עם שפה טבעית. היירו מציעה בימים אלה את השירות בחינם לכל גוף רפואי: משרד הבריאות, קופות החולים, בתי חולים וחברות ביטוח רפואי. ההטמעה היא מידית ולא דורשת מאמצים מצד הארגון המטמיע.

היירו הוקמה בשנת 2018 ע״י ישראל קרוש (מנכ״ל), אורי ולבסקי (סמנכ״ל טכנולוגיות) ורום כהן (סמנכ״לֹ מערכות מידע). היירו מתמקדת בפישוט אינטראקציות דיגיטליות עם מוסדות רפואיים באמצעות בינה מלאכותית אשר מבינה שפה טבעית (צ׳טבוטים ועוזרים קוליים). החזון של היירו הוא לאפשר לארגונים הללו להטמיע בינה מלאכותית בצורה מידית וללא מאמצים על בסיס המידע הארגוני הקיים בשלל הפלטפורמות בארגון (אתר, אפליקציות ומוקדי שירות).


להצטרפות לקבוצת הווצאפ MedNews – חדשות רפואה >> לחצו כאן