ישראל מזניחה את הטיפול בהפטיטיס סי

חוליו בורמן צילום: עמותת חץ
חוליו בורמן צילום: עמותת חץ

מנכ"ל עמותת חץ למען חולי כבד בישראל, חוליו בורמן, מתריע כי ההתחייבות של משרד הבריאות לארגון הבריאות העולמי להיאבק במחלת הנגיפית, שתוקפת 75,000 חולי כבד בארץ – לא קוימה והוזנחה

יולי הוא חודש המודעות העולמי למחלת הפטיטיס – דלקת כבד נגיפית. עמותת חץ, היא עמותה הפועלת למען חולי הכבד בישראל, ומקדמת בארץ את המודעות למחלה. בישראל ישנם כיום 75,000 איש נשאי נגיף הפטיטיסC , שהם כשני אחוזים מכלל האוכלוסייה. כ-75% מהם אינם יודעים כלל שהם חולים, כיוון שאינם חשים תסמינים כלשהם, אך הם עדיין מדבקים וצריך למצוא אותם כדי לטפל בהם.

מנכ"ל העמותה, חוליו בורמן, פנה אל שר הבריאות, חה"כ יולי אדלשטיין, במכתב, המדגיש בפניו את החשיבות והסכנה שבחוסר המודעות למחלה. לדברי העמותה, מדינת ישראל התחייבה למגר את נגיף הפטיטיס סי, כחלק מיעדי ארגון הבריאות העולמי, אך בפועל משרד הבריאות וקופות החולים לא פועלים לטפל באופן יזום באנשים הנמצאים בקבוצת הסיכון. גם תכנית הסקר הלאומית לאיתור החולים, שמשרד הבריאות הבטיח לקדם, כבר לפני 4 שנים, טרם תוקצבה ועדיין לא יצאה אל הפועל.

חוליו בורמן: "אני רוצה להדגיש כי המצב בישראל חמור. כיום יש בישראל כ-75 אלף נשאי הפטיטיס סי ,שהם כשני אחוזים מכלל האוכלוסייה, כאשר רובם, כ-75%, אינם מודעים כלל למחלתם, כיוון שאינם חשים תסמינים כלשהם. אני חוזר ומתריע , כבר כמה שנים – הפטיטיס C היא הפצצה המתקתקת של עולם הבריאות, מאחר ומדובר במספר גדול מאוד של חולים, שאינם מודעים למחלתם ואינם מטופלים. אנו עתידים לעמוד בפני עומס טיפולי וכלכלי אדיר על מערכות הבריאות".

"מצב זה חמור עוד יותר כיום", ממשיך בורמן, "שכן בימים אלה הציבור חשוף למגפה נגיפית מסוג אחר, מגפת הקורונה. חשוב וכדאי למנף את הבנת הציבור בנושא מחלות נגיפיות, דרכי הדבקה, בדיקות וטיפול להפנות גם את תשומת ליבם גם למחלה נגיפית אחרת, הפטיטיס סי, המשפיעה על עשרות אלפי ישראלים, וקיים טיפול עבורה בסל הבריאות. חולים במחלות כרוניות חשופים יותר למחלות נגיפיות, דוגמת נגיף הקורונה, ועלולים להיות חולים קשים יותר אם ידבקו. גילוי מוקדם וטיפול יבטיח שחולים אלה, גם אם ידבקו בנגיף הקורונה, כעת או בגלים הבאים, יהיו במצב טוב יותר והסכנה למחלה קשה תפחת לאין ערוך. פריצת הדרך המדעית שחלה בשנים האחרונות בפיתוח טיפולים כנגד הפטיטיס סי, הביאה לכך כי קיימים טיפולים חדשים בעלי יעלות מוכחת ושיעורי הצלחה גבוהים, המאפשרים ריפוי תוך 8 עד 22 שבועות, וגורמים לתופעות לוואי מינימליות".

"לפני 4 שנים", מסיים בורמן, "הכריז משרד הבריאות על תכנית לאומית למיגור נגיף ההפטיטיס סי בישראל, על מנת לעמוד בהתחייבויותיו לארגון הבריאות העולמי, אך עד היום לא יצאה התוכנית לפועל. הסיכון שאני רואה לנגד עיני הוא הזנחה של האבחון והטיפול בהפטיטיס סי".


להצטרפות לקבוצת הווצאפ MedNews – חדשות רפואה >> לחצו כאן