מחיל הים למלחמה בקורונה
חברה ישראלית, אינספירה, פיתחה תחליף למכונות הנשמה והיא בדרך להנפקה בבורסה של אוסטרליה. הרעיון לפיתוח הגיע משירותו בצה"ל של היזם דר' אודי נוסינוביץ'
חברת המיכשור הרפואי הישראלית אינספירה הודיעה על כוונתה לבצע הנפקת מניות ראשונית בבורסה (IPO) באוסטרליה ביוני 2020. אינספירה פיתחה מוצר רפואי חדשני, שעשוי להחליף או למנוע את הצורך בשימוש במכונות הנשמה, באמצעות החדרת קטטר לוריד מרכזי שמחמצן את הדם באופן ישיר. הקטטר החד פעמי מעשיר את אחוז החמצן בדם הוורידי ומיועד למטופלים במצב קריטי בשל אי ספיקה נשימתית.
התקן OXSPIRA מאופיין בעלותו הנמוכה ויעילותו הגבוהה מאחר והחדרתו לווריד לא מצריכה הרדמה מלאה של המטופל ויכולה להיעשות על ידי צוות רפואי קטן יותר, שהוכשר לבצע החדרה של קטטר תוך ורידי מרכזי. למשל, בעתות משבר ועומס ביחידות אשפוז וטיפול נמרץ, ההתקן יאפשר לצוותים רפואיים קטנים לטפל בכמות גדולה של חולים. הטיפול יתאפשר גם במחלקות שאינן טיפל נמרץ, בלא צורך בהרדמה או המורכבות הכרוכה בחיבור למכונת ההנשמה. הפיתוח יצטרך לפני כן לקבל אישור רגולטורי.
אינספירה הוקמה בישראל בשנת 2017 על ידי שלושה יזמים ישראלים, ד"ר אודי נוסינוביץ', דגי בן נון, וג'ו חיון, תוך התמקדות בפיתוח טכנולוגי לתמיכה במערכת הנשימה, כתחלופה למכונת הנשמה. הרעיון נבע בעקבות שירותו הצבאי של ד"ר אודי נוסינוביץ' כרופא היפרברי בכיר במערך תאי הלחץ בחיל הים ורצונו לפתח פתרון זמין ויעיל לבעיית החמצון בדם. לדבריו, OXSPIRA™ תומך במערכת נשימה, ללא הסיבוכים האופייניים בעת חיבור מכונת הנשמה. הטכנולוגיה מאחורי המוצר פותחה בישראל ומוגנת בפטנט.
בן נון: "אנו רואים התעניינות רבה בטכנולוגיה שלנו לאור התפרצות נגיף הקורונה. במקרים הקשים של המחלה, הנגיף מתרבה בתאי הריאות והורס אותם, מה שמוביל לכשל נשימתי. במקרים אלו, למוצר שלנו יש יתרון מובהק". לדבריו, אינספירה נמצאת כעת בשלב מתקדם של ניסויים פרה קליניים, במטרה להגיש בקשות לאישור שיווק בהקדם, תחת מסלולים מואצים של ה-FDA ורשויות רגולטוריות נוספות ברחבי העולם.