הרצפלד: שיקום נפשי בטאבלט
בבית החולים השיקומי ברחובות מאפשרים למאושפזים, שאינם יכולים להשתתף פיזית באירועים אישיים כגון חתונות והלוויות, לצפות בהם בשידור חי בליווי צוות רפואי ועובדת סוציאלית
אסיה בן שלום (72), וחיים בכר (75), מאושפזים לשיקום ארוך בבית החולים השיקומי גריאטרי הרצפלד בגדרה מזה מספר חודשים. רוב הזמן הם בבידוד מן העולם בחוץ בשל מגפת הקורונה. לאחרונה השתתפו אסיה וחיים באירועים אישיים בשידור חי בטאבלט – הלוויית רעייתו של חיים, וחתונת נכדתה של אסיה, מתוך בטית החולים, בליווי הצוות הרפואי כולל עובדת סוציאלית.
ניחומים בטאבלט
חיים בכר, תושב ראשון לציון, התאשפז בהרצפלד לפני כשלושה חודשים לשיקום אורתופדי יחד עם רעייתו, רות, לה היה נשוי יובל שנים, כל אחד מהם מסיבה רפואית אחרת. לאחרונה נפטרה רות בצער רב והייתה התלבטות בנוגע להשתתפותו של הבעל בלוויה. מצד אחד הנחיות קורונה מכתיבות בידוד של שבועיים עם החזרה מן הלוויה לבית החולים. מאידך אי השתתפות בלוויה הייתה כבדה מנשוא עבור חיים.
יוספה (לוקי) כוכבי, מנהלת השירות לעבודה סוציאלית בהרצפלד: "לבסוף קיבל מר בכר החלטה משותפת עם הצוות הרפואי כי לא יצא, ובד בבד נולד הרעיון כי יהיה נוכח בלוויה מרחוק, בשידור חי, כשכלתו מצלמת בבית הקברות". צוות עובדות סוציאליות עמד לידו לכל אורך הלוויה, הוא אמר קדיש עם בנו. רב בית החולים ביצע קריעת החולצה וכל באי הלוויה ניחמו אותו באופן מקוון.
עם תום הטקס אמר חיים לצוות הרפואי: "הרגשתי ממש בבית העלמין בדרכה האחרונה של אשתי האהובה, לה הייתי נשוי 50 שנה, תודה לכם מעומק הלב". חיים הוסיף כי השימוש בטאבלט אפשר תחושת נוכחות אמתית, שלא הייתה מתאפשרת בבית העלמין עצמו, בשל הנחיות הקורונה.
חתונה מרחוק
אסיה בן שלום, תושבת קריית מלאכי, התאשפזה לפני כארבעה חודשים בהרצפלד לטיפול רפואי. הצוות הרפואי אפשר פגישה קצרה של המטופלת עם הזוג הצעיר. אסיה התרגשה מאוד למראה נכדתה בשימלת כלה לבנה, בירכה אותה ואף ביקשה מנכדתה לתת שמות לניניה העתידים.
בנה של אסיה בן שלום, אביה של הכלה, ביקש להודות בחום לצוות בית החולים הרצפלד במחלקות האשפוז, דיאליזה, ריפוי בעיסוק ופיזיותרפיה. "במשך 13 השנים האחרונות אמי ביקרה בכל המחלקות, גם בהרצפלד וגם בבית החולים קפלן, וקיבלה שירות מקצועי ואדיב מכל הצוותים. תודה מקרב לב מכל המשפחה. יהי רצון שהקב"ה יברך אתכם שלא תצא תקלה תחת ידכם".
יוספה כוכבי, מנהלת השירות לעבודה סוציאלית, הציעה לבני המשפחה לצלם את החתונה בווידיאו ולהעביר את השידור החי בטאבלט אל הסבתא בבית החולים הרצפלד. "הסברתי להם שניתן יהיה לאפשר למטופלת לחוש תחושה של נוכחות בזמן החתונה, שהתקיימה בחצר ביתו של בנה של אסיה, אבי הכלה. צוות משמרת הערב עמד לצידה של אסיה לאורך שידור הטקס ויחד התרגשו מן האירוע המקוון שאפשר לסבתא לקחת חלק בחתונה המיוחדת", מתארת יוספה כוכבי.
כוכבי מסכמת: "אנו בוחנים כל מקרה, המועמד להשתתפות באירוע אישי באמצעות טאבלט, לגופו של המצב הרפואי ובייחוד האם זה הכרחי מבחינה פסיכולוגית. ישבנו כמה שעות איתם לפני ובמהלך הטקסים וקיבלנו פידבק מרגש מהמטופלים וגם מבני משפחותיהם על המהלך החיוני זה".