לוחמי סיירת בנו מיון קורונה בבי"ח סורוקה

סורוקה-27427
סורוקה-27427
אוהל קורונה צילום: רחל דוד, סורוקה

ביה"ח היחיד בנגב הקים מתחם אוהלים לקליטת חולי קורונה. לוחמי סיירת, חבריו של רופא בסורוקה, התנדבו לבנות את האוהלים

המרכז הרפואי סורוקה בבאר שבע נערך להתמודדות רחבת היקף עם נגיף הקורונה. בבית החולים הוקמה יחידה לטיפול באירועים מיוחדים במתחם ייעודי נפרד, והיא ערוכה כבר עכשיו לטיפול ב-54 חולי קורונה. בנוסף, סורוקה היה בית החולים הראשון בישראל שהקים מיון נשימתי, מודל שאומץ בהמשך על ידי בתי חולים נוספים בארץ. בסורוקה סיימו להקים ולהכשיר את "היחידה הייעודית לטיפול נמרץ לחולי קורונה הזקוקים להנשמה פולשנית".

כדי להיות מוכנים לתרחיש של גל חולים משמעותי, הוקמו שלושה אוהלים ברחבה החיצונית של המרכז לרפואה דחופה. האוהלים יאפשרו לתת מענה מיטבי להיקף פניות הולך וגובר, ויפרידו בין חדרי המיון "הרגילים" לבין חדר המיון לחולי קורונה ככל שניתן. מי שניצח על בניית האוהלים הוא מנהל מחלקה בסורוקה, יוצא יחידה מובחרת בצה"ל, שרתם את חבריו ליחידה שהגיעו אל סורוקה ובנו במו ידיהם את האוהלים. הרופא וחבריו לשירות, ביקשו להישאר בעילום שם, מסיבות ברורות.

מיון נשימתי צילום: רחל דוד, סורוקה

לצד כל אלה, נערכו בסורוקה להבטיח את כשירות הצוותים במרכז הרפואי, תוך שימוש בשיטות עבודה שמצמצמות מגעים בין צוותים. כך למשל צוות המעבדה לווירולוגיה, המבצע מאות בדיקות ביום לאבחון הנגיף, פוצל לשני צוותים נפרדים העובדים בשני אתרים שונים. ברבות מיחידות בית החולים הצוותים פוצלו לקבוצות שלא נפגשות האחת עם השנייה כדי להבטיח שרידות של יחידות קריטיות להמשך תפעול בית החולים. חלק מהשירותים האמבולטוריים ניתנים באמצעים של רפואה מרחוק. גובשו תהליכי עבודה משותפים עם הקהילה. אנשי צוות ומתנדבים הוכשרו כעוזרי הנשמה ועוד.

ד"ר שלומי קודש, מנהל סורוקה: "כבית חולים יחיד בנגב, מוטלת עלינו אחריות ומחויבות לתת מענה לכל התושבים באזור. המלחמה שלנו בנגיף הקורונה משתדרגת כל הזמן. אני מאמין בעובדי בית החולים ומודה להם על מסירותם".


להצטרפות לקבוצת הווצאפ MedNews – חדשות רפואה >> לחצו כאן