יונתו תמתו של משיח

11111111111
11111111111
האורתופד ד"ר אבי משיח צילומים: מיכאל בריקמן ותום גביש

האורתופד ד"ר אבי משיח, מומחה לכירורגיה של היד ומוסיקאי, הפיק ליום העצמאות סרטון הוקרה לצוותי הרפואה ולכוחות העזר בבתי החולים רמב"ם, כרמל, בני ציון, שיבא והלל יפה. צילמו תום גביש ומיכאל בריקמן. צפו

המוסיקאי ד"ר אבי משיח צילומים: מיכאל בריקמן ותום גביש

ד"ר אבי משיח, אורטופד מנתח, מומחה בכירורגיה של היד במכבי שירותי בריאות בחיפה, מנהל במקביל קריירה של מוסיקאי בארצות הברית. לרגל יום העצמאות ה-72, ד"ר משיח יזם פרויקט ייחודי, אשר בא להדגיש את האחדות בישראל על כל מגזריה בכלל, ובמערך הרפואה בפרט.

הפרויקט הוא גרסת כיסוי לשירם של יעקב רוטבליט ומיקי גבריאלוב. שיר מספר שמונה – יונתי תמתי, שבמקור בוצע על ידי אריק אינשטיין. הקטע הוקלט בעיבוד מחודש בביצוע והפקה של ד"ר משיח, המלווה בצילומים בבתי החולים מאת הצלם מיכאל בריקמן, אשר ליווה את צוותי הרפואה וכוחות העזר בבתי החולים בני ציון, כרמל, רמב"ם, תל השומר והלל יפה בסיטואציות היומיומיות והמורכבות שלהם במחלקת קורונה; ובצילומים מאת תום גביש שצילם את ד"ר אבי משיח מנגן ושר.

לצפייה בסרטון – הקישו כאן. צילומים: מיכאל בריקמן ותום גביש.

ד"ר משיח: "רציתי קודם כל להדגיש את זה שכולם שווים ונלחמים בתוך אותו הקרב. כל הדתות וכל המגזרים, נוצרים מוסלמים ויהודים, וגם נציגים של העליות השונות. הפרויקט עצמו מביא את העיניים של האנשים, את רגעי מנוחתם עם הטלפון, הרגעים האישיים שלהם בתוך חזית הקרב בקורונה".

ד"ר משיח (52) גדל בבית דתי, בן למשפחת חזנים מעפולה. נוסף להיותו רופא מומחה, הוא יוצר וגיטריסט, ולפני שפנה ללימודי רפואה בטכניון ניהל קריירה של נגן מקצועי בעיקר בסגנון הבלוז והרוק. בימים אלו, אמור היה לשהות בארה"ב לטובת הקלטה של שני פרויקטים מוסיקליים, האחד עם נגן הצ'לו והמפיק המוסיקלי האמריקני, בריאן גיבסון, והשני עם הזוג טאק אנד פטי.(Tuck & Patti) הקורונה אילצה אותו לעצור הכול. אז במקום לשבת באולפנים באמריקה, החליט ד"ר משיח להצדיע לעובדי מערך הרפואה, שבעיניו נשארים שקופים.

ד"ר אבי משיח צילום: תום גביש

"היה לי חשוב להודות לכל אותם האנשים, שמחטאים את המחלקות אחרי ולפני כניסת החולים, אלו שמחליפים את הסדינים, אלו שמחברים את מכונות ההנשמה. רציתי לתת ביטוי לאותם אנשים, שפחות מקבלים את הבמה, ולא רואים אותם מתראיינים בחדשות, למרות שהם נלחמים באותה חזית. עובדות הניקיון, האחיות שעובדות מסביב לשעון ולפעמים הן המגע האנושי היחיד ואף האחרון שחשים החולים. אלו מצבים אנושיים מאוד קשים ורציתי שכולם יביטו".


להצטרפות לקבוצת הווצאפ MedNews – חדשות רפואה >> לחצו כאן