חממה לטכנולוגיות רפואיות
מרכז חדשנות רפואי-טכנולוגי יוקם בבאר שבע על ידי בית החולים סורוקה, שיתרום את רופאיו, והתעשייה האווירית, שתגייס את מהנדסיה
המרכז הרפואי סורוקה והתעשייה האווירית חתמו על הסכם להקמת מרכז חדשנות לפיתוח טכנולוגיות רפואיות והסבת פיתוחים מהתחום הביטחוני לתחום הרפואי. המרכז המשותף לחטיבת אלתא בתעשייה האווירית, ולבית החולים בבאר שבע, יהווה חממה להנבטת רעיונות לפיתוח של מכשור רפואי. הרעיונות יהיו פרי דיאלוג בין רופאי סורוקה, שיעלו צרכים רפואיים והנדסיים, לבין מהנדסי התעשייה האווירית שיבחנו טכנולוגיות וייתנו מענה הנדסי מבוסס על היכולות הטכנולוגיות וההון האנושי בחברה. ועדת היגוי משותפת תבחר את המיזמים שיונבטו במרכז החדשנות המשותף.
כחלק מהתגייסות התעשייה האווירית ומפא"ת במשרד הביטחון בעת התפרצות מגפת הקורונה בישראל, ולצד הקמת קו ייצור למכשירי הנשמה, פיתחה החברה טכנולוגיות רבות לסיוע המערכת הרפואית שהניב שיתוף פעולה פורה עם סורוקה. שיתוף הפעולה הוליד פיתוח של מערכת הבקרה 'קוקפיט', המאפשרת ריכוז מידע על חולי קורונה מונשמים במקום אחד, וקבלת תמונת מצב מלאה של החולה. שימוש בטכנולוגיות AIשל התעשייה האווירית מאפשר למערכת לייצר התראה על הדרדרות במצבם של המטופלים ועל ידי כך כך לנתב משאבים לחולים אלו. מרכז החדשנות הרפואי מצטרף למפעל היבשה ומפעל הסייבר לתחבורה חכמה של התעשייה האווירית, המוקמים בימים אלו בבאר שבע, ויסייעו לפיתוח האזור, להוספת מקומות תעסוקה וצמיחה כלכלית.
סמנכ"ל התעשייה האווירית ומנכ"ל אלתא, יואב תורג'מן: "הקמת מרכז החדשנות עם בית החולים סורוקה, תקדם את פעילות התעשייה האווירית להסבת טכנולוגיות מתקדמות לתחום האזרחי ותאפשר נתיב עסקי ליישומן של הטכנולוגיות השונות מהתחום הביטחוני לרפואי. היכולות ההנדסיות הקיימות בחברה יחד עם הניסיון הרפואי של סורוקה מאפשרות לפתח טכנולוגיות רפואיות מתקדמות וייחודיות בעולם. הבסיס ההנדסי שהודגם תוך כדי משבר עולמי מהווה הוכחה לפוטנציאל עסקי נרחב וצמיחה לקו עסקים חדש לחלוטין עבור התעשייה האווירית. אנו מברכים את סורוקה על השותפות שתוביל לערוץ נוסף לפעילות החדשנות הענפה הקיימת בתעשייה האווירית".
ד"ר שלומי קודש, מנהל המרכז הרפואי סורוקה: "חדשנות היא ערך אסטרטגי עבורנו. הצוות הרפואי המוביל של המרכז הרפואי משתתף בעיצוב מערכת הרפואה של העתיד ובקידום פתרונות חדשניים לטובת מטופלינו. שיתוף הפעולה הייחודי עם התעשייה האווירית יאפשר לנו לפתח יחד מערכות שיעלו כצורך של הצוות הרפואי בשדה הקליני בו מתקיימת הפעילות הקלינית. כדי שפיתוח יהפוך למשמעותי בעולם הרפואה, חשוב שאיש הפיתוח יהיה חלק מהצוות במחלקות, בחדרי הניתוח ובמרפאות. בפרויקט זה, המהנדסים ואנשי הדאטה, נחשפים ועובדים עם אנשי הצוות הרפואי, הסיעודי כמו גם רוקחים ואנשי מקצועות הבריאות. כמרכז רפואי יחיד המשרת כבית חולים-על כמיליון תושבים, אנו מחויבים להוביל. להובלה רפואית יש משמעות רחבה, ובמאה ה – 21 לא ניתן להתעלם מהממשק הטכנולוגי החדשני הכרוך בכך. הטכנולוגיה, המדע, מסדי הנתונים האדירים, המחקר הפעיל הרב-תחומי בסורוקה יחד עם שיתופי פעולה עם מערכות ביטחוניות, כמו שיתוף הפעולה הנוכחי – כל אלה מהווים את פלטפורמת הקפיצה של כולנו לעתיד בריא יותר".