נגיף קורונה – הנחיות לטסים לחו"ל ולשבים
מרץ 2020: יש לשקול נחיצות נסיעות לחו"ל באופן כללי, בדגש על סין, הונג קונג, מקאו, טאיוואן, יפן, תאילנד, סינגפור, איטליה, אוסטריה, ספרד, צרפת, שוויץ, גרמניה ואוסטרליה. בכל מקרה, אין להגיע למחוז חוביי והעיר ווהאן.
המלצות לנוסעים לחו"ל
על פי המלצות משרד הבריאות ומשרד החוץ בתחילת מרץ 2020 יש להימנע מנסיעה לסין היבשתית, קוריאה הדרומית ואיטליה. בכל מקרה, אין להגיע למחוז חוביי כולל העיר ווהאן. בנוסף, יש לשקול נחיצות נסיעות לחו"ל באופן כללי, בדגש על הונג קונג, מקאו, טאיוואן, יפן, תאילנד, סינגפור, אטליה, אוסטריה, ספרד, צרפת, שוויץ, גרמניה ואוסטרליה. אם הוחלט לנסוע, יש להקפיד הקפדה יתרה על כללי ההיגיינה בזמן השהייה. בכל מקרה, עקב הדינמיות של המצב מומלץ להתעדכן באופן שוטף בדיווחים על מצב התחלואה באזור אליו נוסעים, ובהנחיות משרד הבריאות, משרד החוץ והשלטונות המקומיים בכל יעד. מומלץ להימנע מנסיעות לכנסים, כינוסים והתקהלויות בין לאומיות כולל נסיעות לאירועים המוניים בעלי אופי דתי.
המלצות לנמצאים ביעדים אלה: להתעדכן באופן שוטף לגבי פעילות המחלה בערים אחרות ביעדים אלו והנחיות השלטונות המקומיים. להימנע ממגע עם בע"ח חיים או מתים והימנעות משהייה בשווקי בעלי חיים. להימנע מקשר הדוק עם אנשים הסובלים ממחלה נשימתית חדה. להקפיד על שיעול ועיטוש למרפק. להקפיד על רחיצת ידיים עם מים וסבון או בחומר חיטוי על בסיס אלכוהול לעיתים קרובות ולאחר שיעול ועיטוש, ולאחר מגע עם אדם חולה או סביבתו. להימנע משהיה בלתי הכרחית במוסדות בריאות.
הנחיות לחוזרים מחו"ל
אם חזרת מאחת המדינות הבאות יש להיכנס לבידוד בית למשך 14 יום ממועד היציאה מאחת מהמדינות הבאות: סין, דרום קוריאה, אטליה, הונג קונג, מקאו, סינגפור תאילנד, טאיוואן, יפן, גרמניה, ספרד, צרפת, אוסטריה, שוויץ, אנדורה, סן מרינו. ביצוע הבידוד לאלתר, מיד עם ההגעה לישראל, והודעה עליו למשרד הבריאות מחויבים על פי חוק.
במקרה הצורך ניתן לפנות לרופא המטפל בקופת החולים או בחדר המיון, ובמקביל לנקוט באמצעים הבאים. יש להודיע מראש טלפונית למוסד הרפואי, וליידע את הצוות הרפואי שם על פרטי המחלה ועל החזרה לארץ. יש לכסות את הפה והאף במסכת אף-פה או בבד זמין אחר. אין לנסוע בתחבורה ציבורית (כולל אוטובוסים, רכבות, או מוניות). בכניסה למוסד הרפואי, יש לדווח מידית לפקיד הקבלה או לאחות על סימני המחלה ועל שהייה באחת או יותר מהמדינות שצוינו לעיל.
מקור מידע – "אתר משרד הבריאות", "מסמך משרד הבריאות"