כללים בסיסיים לתזונה נכונה בעבודה
רובנו עובדים, ועושים את זה לפחות שמונה שעות ביום במהלך השבוע. כשיש לחץ בעבודה האוכל נדחק לסוף סדר העדיפות. אבל קשה לגוף לא לאכול לאורך כל היום, או להסתפק רק בנשנוש בוקר ובארוחת ערב. אכילה סדירה עוזרת למח לתפקד טוב יותר, מאפשרת לרובנו להיות רגועים יותר ושומרת על חילוף חומרים טוב יותר
רובנו עובדים, ועושים את זה לפחות שמונה שעות ביום במהלך השבוע. מה שאנחנו אוכלים נדחק לא פעם לסוף סדר העדיפויות. קשה לגוף לא לאכול לאורך כל היום, או להסתפק רק בנשנוש בוקר ובארוחת ערב. אכילה סדירה עוזרת למח לתפקד טוב יותר, מאפשרת לרובנו להיות רגועים יותר, וכמובן, שומרת על חילוף חומרים טוב יותר. לא כולם חייבים לאכול כל שלוש שעות. יש אנשים שזה רק מכביד עליהם. אבל שלוש ארוחות מפוזרות לאורך היום זה דבר בסיסי ביותר. להלן רשימת תירוצים שכיחה:
אין לי זמן: אבל איך יכול להיות שמתוך שמונה שעות עבודה או יותר אין זמן לעצור ולאכול? אתם לחוצים? קחו רבע שעה ותאכלו. זה לא חייב להיות ארוך. אבל זה כן חייב לקרות, אחרת אתם סתם מכניסים את הגוף שלכם ללחץ. התרגלתי לאכול רק אחרי שעות העבודה: אבל הרגלים יכולים להשתנות. בהנהלה עושים פרצופים למי שיוצא להפסקה: אבל לפי "חוק שעות עבודה ומנוחה", מגיע לכל מי שעובד מעל שש שעות ביום לצאת להפסקה של לפחות 30 דקות. עובד מהרכב: אנשי המכירות, מפעילי קווי חלוקה, נהגי אוטובוסים ומוניות אכן נתונים למצב מאתגר. הפתרונות לכך הם חפשו את המקומות שכן משתלם לכם לעצור בהם לאוכל איכותי, המעיטו לאכול בפיתה או לאפה, אל תגיעו למצב שבו אתם יורדים על שקית חטיף, קחו אתכם הרבה מים לשתייה והביאו אוכל מהבית.
אוכלים בחוץ או מזמינים מבחוץ או עובדים בבית קפה: דאגו לצאת להפסקה ולא לאכול מול המסך, זו הזדמנות מצוינת להתאוורר. בחרו במאכלים האיכותיים יותר שמוצעים לכם, אלו שמשלבים ירקות, דגן מלא, מנה חלבונית דלת שומן. עובדים מהבית: אל תבקרו במטבח כל חצי שעה, אלא בהפסקות מסודרות. ההפסקה חשובה, אבל, אם אתם נודדים למקרר כל שעה כדי להתרכז או להתעורר, כדאי שתנסו לעשות משהו אחר. מקסימום קחו עוד כוס קפה. מביאים אוכל מהבית: קחו מאכלים עמידים. לא את הבננה והעגבנייה הבשלות מידי. שאפו לארוחה מאוזנת, משביעה ומזינה. שלבו לפחות שלוש קבוצות מזון: דגן, רצוי מלא, ירק, חלבון או שומן בלתי רווי.
מקור מידע – "אתר קופת חולים כללית", מאמר מאת תמי אדיב, תזונאית קלינית בכללית, מתמחה בסוכרת, השמנה, ניתוחים בריאטריים וטבעונות