מחלת כבד אלכוהולית

Alcoholic-liver-disease
Alcoholic-liver-disease
צילום: שטרסטוק

אוהבים לשתות אלכוהול בכמות גדולה? יש לכם סיכוי גבוה לחלות במחלת כבד אלכוהולית

אחת הדרכים הנפוצות ביותר לפגיעה בכבד היא על ידי צריכה מופרזת של אלכוהול. מאחר ותהליך פירוק האלכוהול בגוף למים ולפחמן דו חמצני, מתבצע בעיקר בכבד, הרי שזהו האבר המועד לפורענות עקב צריכת אלכוהול בלתי מבוקרת. צריכה מופרזת של אלכוהול, מוגדרת כצריכה של למעלה ממאתיים ועשר מיליליטר אלכוהול בשבוע לגברים, ומעל מאה וארבעים מיליליטר בשבוע לנשים.

גם סוג המשקה האלכוהולי ודפוסי השתייה משפיעים על הסיכון לפתח מחלת כבד אלכוהולית. בקרב צרכני יין אדום הסיכון לפתח מחלת כבד הוא נמוך יותר בהשוואה לסוגי משקאות אלכוהוליים אחרים. גורמים נוספים המשפיעים על מהלך מחלת הכבד האלכוהולית הם מחלות כבד אחרות בו זמנית כגון זיהומים נגיפיים על ידי נגיף ההפטיטיס. השתייכות לקבוצות אתניות מסוימות גם יכולה להגביר את הסיכון לפתח מחלת כבד אלכוהולית. נשים חשופות יותר לנזק בכבד עקב צריכת אלכוהול.

הטיפול העיקרי הוא גמילה מאלכוהול אשר מהווה אבן יסוד בטיפול במחלת כבד אלכוהולית על שלביה השונים. הפסקת צריכת האלכוהול מביאה לנסיגה מוחלטת של הכבד השומני ולשיפור בהתפתחות שחמת הכבד. יש צורך ללוות את הטיפול בתמיכה תזונתית ומתן של ויטמין בי 1 הקרוי גם תיאמין.

מקור המידע – אתר "קופת חולים כללית", אתר "קופת חולים מכבי".


להצטרפות לקבוצת הווצאפ MedNews – חדשות רפואה >> לחצו כאן