שבץ מוחי מסוכן יותר
מתחילת משבר הקורונה, חולים בשבץ מוחי חוששים להגיע לבי"ח שמא יידבקו בנגיף, ובכך מסכנים את חייהם
הרופאים הנוירולוגים מודאגים. על רקע מגפת הקורונה, נרשמה ירידה של כארבעים אחוזים בהגעה לבתי החולים עם מקרי שבץ מוחי חד. פרופ' דוד טנה, יו"ר איגוד הרופאים הנוירולוגים: "זאת תקופה קשה ומאתגרת עבור אזרחי המדינה ושירותי הבריאות. אבל שבץ מוחי הוא מצב רפואי, המחייב פנייה מהירה לטיפול רפואי, חרף בהלת הקורונה. לכן, כשמופיעים סימנים ראשונים, אין להסס, אלא להזמין אמבולנס ולהגיע בדחיפות לבית החולים, כדי להגדיל את הסיכוי לקבל בזמן טיפול מציל חיים ולצמצם את הנזקים ארוכי הטווח, בגין נכות".
תסמיני השבץ המוחי ברורים מאוד. מדובר על חולשה פתאומית בצד אחד של הגוף, הפרעת דיבור, סטיית זווית הפה, סימנים שקל מאוד להבחין בהם. בישראל יש בכול חצי שעה בממוצע מקרה של שבץ מוחי, סה"כ כעשרים אלף מקרים בשנה. בימים האחרונים צוותי השבץ והמחלקות הנוירולוגיה בבתי החולים מתרשמים כי אנשים חוששים להגיע לבתי החולים, והתוצאה עלולה להיות קשה מאוד.
פרופ' טנה מסכם: "הצוותים שלנו פועלים לצמצום האשפוזים, ככל הניתן, וממליצים על בירור רפואי, שיכול להתבצע גם במסגרת רפואת הקהילה. ועם זאת, סימני שבץ מוחי חד מחייבים התפנות בהולה לבתי החולים בכדי לא להחמיץ את חלון ההזדמנויות לטיפול דחוף מונע נכות".
להצטרפות לקבוצת הווצאפ MedNews – חדשות נוירולוגיה ונוירוכירורגיה >> לחצו כאן
להצטרפות לקבוצת הווצאפ MedNews – חדשות אורתופדיה ורפואה דחופה >> לחצו כאן
להצטרפות לקבוצת הווצאפ MedNews – חדשות רפואה >> לחצו כאן