70% מההורים מדווחים על חרדה בקרב הילדים

דר-חוה-חוה-פרידמן-הפסיכולוגית-הראשית-של-משרד-החינוך-קרדיט-צילום-משרד-החינוך-1
דר-חוה-חוה-פרידמן-הפסיכולוגית-הראשית-של-משרד-החינוך-קרדיט-צילום-משרד-החינוך-1

כך עולה מסקר שערך השירות הפסיכולוגי במשרד החינוך. כתוצאה מכך יחזרו הפסיכולוגים החינוכיים ועובדי קידום נוער, שירדו במשבר לכחצי משרה, לפעילות מלאה

דר' פרידמן צילום: משרד החינוך

יותר משבעים אחוזים מן ההורים, מדווחים על תופעות של חרדה בקרב ילדים ובני נוער. כך עול המסקר שביצע משרד החינוך. לאור נתונים אלה, הממשלה אישרה את בקשת משרד החינוך להחריג את הפסיכולוגים החינוכיים, ואת עובדי קידום הנוער, והכירה בהם כעובדים חיוניים. לפיכך הם יעברו משיעור פעילות של 55% לעבודה מלאה בהיקף 100% משרה.

מעת שנסגרו מוסדות החינוך הפסיכולוגים החינוכיים, היועצים החינוכיים וצוותי החינוך מלווים ילדים והורים, ונותנים להם מענה תמיכתי וטיפולי. הפסיכולוגים החינוכיים מעניקים, בין היתר, עזרה ראשונה נפשית, הערכות סיכון, טיפול פסיכולוגי מקוון, ליווי של הורים וייעוץ פסיכולוגי פרטני באמצעים מקוונים. בקשת משרד החינוך הוגשה על רקע העלייה החדה בפניות של הורים ותלמידים שנמצאים במצבי מצוקה וסיכון. מסקר שערכו הפסיכולוגים החינוכיים של משרד החינוך עולה כי בעקבות התפשטות נגיף הקורונה, יותר משבעים אחוז מההורים דיווחו על חרדות ומצוקות רגשיות של ילדיהם.

הפסיכולוגית הראשית של משרד החינוך, ד"ר חוה פרידמן: "מצב בו ההורים עצמם חווים חרדה בריאותית וכלכלית, משפיע ישירות על הילדים, פוגע בתחושת המוגנות שלהם, ומעורר מתח נפשי, חרדות וקשיים בהתנהגות. התקבלו אצלנו פניות רבות שמתייחסות לנסיגה בהתנהגות של ילדים, כמו בעיות שינה, בעיות אכילה, והתמרדויות עד כדי אלימות. המצב מחמיר יותר בקרב קבוצות בסיכון. אנו רואים אצלם תופעות של דיכאון והתנהגויות סיכוניות עד כדי שימוש בחומרים מסוכנים".

הרחבת היקף הפעילות של הפסיכולוגים החינוכיים ועובדי קידום נוער, מ-55% משרה ל-100% משרה, בעקבות אישור הממשלה – תאפשר לתת מענה למספר גדול יותר של ילדים והורים שזקוקים לתמיכה. הצפי הוא כי עבודתם תקבל משנה תוקף עם החזרה ההדרגתית של מוסדות החינוך לפעולה, שכן הם ילוו מקרוב את צוותי החינוך והתלמידים.


להצטרפות לקבוצת הווצאפ MedNews – חדשות רפואה >> לחצו כאן